Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте майстори предстои ми ремонт или по-точно искам да си сменя тоалетната чиния че е доста стара просто така я заварих в апартамента.Значи е без казанче-с бутон и магнет венил но се оказва че не е много удачно.Дайте съвет дали моноблок да взема или отдела тоалетна чиния с казанче :? .Кое е по-удачно и изгодно като цена все пак. Мерси
me_against - специалист
Здравей, градски! По-добре си сложи един моноблок. С два дюбела са хваща и една мека връзка, без допълнителни тръби и дупчене за казанче. На скоро направих един тур и магазините. Има доста разнообразие от цени - румънски има на Жирафа -120 лв., китайски -70-80 лв. на Практикер и Бриколаж, всичките с 2г гаранция. Най-евтините български са Фаянс около 160 лв. Зависи от финансирането. :-D
stoyansbg - специалист
+1 за моноблок

Мога да споделя впечатления за китайски (предполагам) моноблок около 80 лв. от Практикер. Системата за пълнене се повреди почти веднага след като го инсталирах. Централната тръбичка се беше сцепила накрая и не можеше да уплътни добре при напълване на казанчето. Оттам, ако не се ползваше тоалетната, за ден-два казанчето преливаше. Не съм търсил гаранция. Купих си нова българска система за пълнене (около 9-10 лв.) и не съм имал проблеми оттогава - 1 година и половина.

Относно закрепването за пода, в една тема някой беше писал, че само силикон е достатъчен. Мога да потвърдя, че това е така. Моят моноблок съм го лепил със силикон Tytan. При монтажа ми се наложи да го преместя 1 ден след като бях го залепил и реших да пробвам колко здраво е хванал. Резултата от този тест щеше да ми помогне да реша дали да го хващам с анкер болтове към пода или да го оставя само със силикон. Дърпал съм го нагоре, настрани - изобщо не помръдва! За да го преместя, използвах канцеларско ножче, за да подрежа силикона по цялата периферия. Повторното закрепване към пода го направих отново само със силикон. Не е мръднал вече година и половина.
професионал - специалист
Да не отварям нова тема,да пласирам и аз едно въпросче:Мога ли да изшлайфам тоалетна чиния отдолу,за да легне добре върху плочките-мисля,че ще трябва да се изпили съвсем малко от едната тясна страна? :toimonster:
pif4o - специалист
paco04 написа:
Здравейте майстори предстои ми ремонт или по-точно искам да си сменя тоалетната чиния че е доста стара просто така я заварих в апартамента.Значи е без казанче-с бутон и магнет венил но се оказва че не е много удачно.Дайте съвет дали моноблок да взема или отдела тоалетна чиния с казанче :? .Кое е по-удачно и изгодно като цена все пак. Мерси
Сева Микс е моноблока!!! верно 240 кинта сега е на примоция в баумакс 215 ама е един път. Няма цоп ефект, лаиноплъзгачка е, ама бърже цопва не вуни много :) И още един плюс, не стига че е тих ми гърлото му е кат на Настрадин Ходжа, гълта всичко с полвин вода :toimonster:
професионал - специалист
Пичове,готово-изпилих тоалетната чиния и стана перфектно! :toimonster:
iva6ki - специалист
професионал написа:
Пичове,готово-изпилих тоалетната чиния и стана перфектно! :toimonster:
Ентусиаст :? Има гумени уплътнения които обират луфта ако е в разумни граници иначе браво всяко мое пилене на този тип керамика завършва с катастрофален резултат :-D
професионал - специалист
Ставаше въпрос за около 1мм.но голяма играчка му ударих докато уцеля точното място :-D пък исках да видя дали е възможно :yawinkle:.Знам за уплътненията,но клиента не ги иска и аз ще сложа малко силикон отдолу. :partyman:Колко катастрофални са били твоите резултати?
  • Пацо аз бих ти препоръчал моноблок.
iva6ki - специалист
Един път се пукна,другия път направо се сцепи и се отказах от такива начинания а тоз твой клиент му обясни
че уплътнението е не само за обиране на луфта а и за предпазване на плочките и чинията, звучи като мит но като седне по
от височко некой здрав мъжага може и да се пукне не дай си боже да стане на парчета имаше тема във форума за последствията, снимките са потресаващи затова няма да пусна линк търсиш на свой риск :partyman:
професионал - специалист
Знам,че е опасно и затова ще сложа силикон,въпреки,че я направих да не се клати и въпреки,че се мръщи и на него-аз трудно се съгласявам с клиенти когато знам,че съм прав [-X .Виждал съм поражения от счупена мивка-набор в казармата си беше качил крака в нея да си го мие и резултата беше ужасен! :shock:

Тема "тоалетна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: