Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
shotik - майстор
Това приспособление е немско,закрепено е на 3.5 м дървена дръжка и се командва с въженце.Много удобно за бране на круши и ябълки ,без да се карериш по дървото и стълба,но за по-високи дървета и със стълба става.Плодовете не се подбиват и при поставяне на щайга или друг съд направо в нея се слага.

Прикачен файл

P1060049.JPG
P1060049.JPG (138.41 KиБ) Видяна 9021 пъти

Прикачен файл

P1060048.JPG
P1060048.JPG (132.37 KиБ) Видяна 9021 пъти

Прикачен файл

P1060047.JPG
P1060047.JPG (138.96 KиБ) Видяна 9021 пъти

Прикачен файл

P1060046.JPG
P1060046.JPG (138.75 KиБ) Видяна 9021 пъти
piron45 - майстор
:) Хитро приспособление. Едно време баща ми ги береше с един дълъг прът с четал накрая и вързана консервена кутия в която пада плода.
pet.kan - специалист
аз ползвам малко сакче от памучна мрежа (гаце за зеленчуци и плодове), нанизано на телен обръч и завързано на дълъг прът
от предната страна телта е прегъната на "V" ,където трябва да попадне опашката на плода
при дърпане плодът пада в сакчето, в зависимост от едрината на плодавете се събират до 3-4 наведнъж
kostadin_spasov - специалист
Привет и от мен.
Давам за пример изпробван метод, тип "агро тунинг". :supz:
ПРОДУКТИ:
1.тръба ПВЦ - ф100 - 120 , 20- 30 см.
2.мрежа тип - "гаца" / за лук и картофи/ - 2- 3 -4метра
3." БИВ" - тел арматурна /бълг.инж.влакно/ 2-3 метра /най много/
4.прът / вейка / 2-3 метра /най много/.
ПРИГОТВЯНЕ:
пъхвате тръбата в гацата и връзвате/с "БИВ"/ единия край на гацата , като оставяте 4-5 см едниния край без гаца.С дърводелска пила изтънявате тръбата /изостряте я/ - / може и с остър нож но е по-опасно :axe: / и я назъбвате леко. След това връзвате тръбата за върха на пръта, като оставите да стърчи /тръбата -назъбената част над върха/ около 5-6 см./ и пускате гацата да виси на долу. Вземате това творение с две ръце и "събирате" само плодовете бавно, но сигурно направо в торбата! :supz:
Кой разбрал - разбрал, който не е :drinkers: .
Цената на това устройство е до 5 кинта / с едната биричка/.
stiv1961 - майстор
А,бе Коце, голям майтапчия си,бе.Пусни си тема в ,,продавам".Ако някой има желание ще си купи твоята творба :x
kostadin_spasov - специалист
Абе Стиви-"ЗАРА" , майтап, майтап, ама един комшия на 73 от 5г. с това си прибира от 5 овошки ябълките и крушите без да ги е наранил и е толкова доволен от творението ми , че като тръгне за градината есента "го" носи кат' самарското знаме. Преди това се молеше на 2 циганчета и все мърмореше че са ги наранили или клони потрошили. Сега бере по 5 дена ама е доволен човека.
А аз кога го сътворих бех легнал да си правя "каляската", а той не спря да мрънка как ще пребере "имането" и така се здоби с това ми творение.
Ай' със здраве и наздраве :partyman: .
schuldiner - майстор
Този уред (на Костадин) отдавна е известен по Черноморието. Използва се за събиране на миди и е известен като "гагами". Определено съм виждал да берат с такова нещо ябълки и подобни.

Тема "Приспособление за бране на круши ,ябълки и др. плодове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: