Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако къщата е изцяло твоя - няма проблеми, но ако имаш апартамент в жилищна кооперация, това не е добра идея според мен, защото ще имаш много загуби към комшиите.
deo moni - специалист
klambrev написа:
http://www.rehau.bg/2685CF7C1DEE09E1C12 ... 740F.shtml
ето май това е с-мата.

основната идея е да се спести от 2рата дебела замазка която трябва да крие подовото защото 150кв по 6-7см са си повече 10 кубика замазка. като дойде момента това ще се обсъди и с архитекта/конструктора. просто исках да чуя някой + или -
Kолегата е прав ,забелязва те ли на снимката че тръбите се поставят над арматура а не в нея и се заливат с бетона на плочата за да се спести от по- дебела замаска. :shock:

Прикачен файл

0000D031.jpg
0000D031.jpg (9.93 KиБ) Видяна 6508 пъти
filmatoplo - майстор
От снимката не се разбира дали ще има замазка :wink: -при всички случаи ще има .
deo moni - специалист
filmatoplo написа:
От снимката не се разбира дали ще има замазка :wink: -при всички случаи ще има .
ще има но по тънка .... нали това е идеята =D>
filmatoplo - майстор
Най добре класическо подово , с изолация под него -да се прекъсне термомоста :wink:
deo moni - специалист
filmatoplo написа:
Най добре класическо подово , с изолация под него -да се прекъсне термомоста :wink:
И аз това казвам, но нали коментирахме този вариянт,които за България ми се вижда малко невазможен.Като се има в предвид какви маистори имаме само..... ще потрошат всичко с бетон помпата като изливат плочата :?
filmatoplo - майстор
Аз лично това в бетона не съм го практикувал .
nеwage - специалист
Здравейте!
Живеем в къща, отдолу няма мазе и пода беше вечно ледено студен. Топлим се с камина с водна риза 18kW
Накрая намерих сили и поставих на целия първи етаж фибран 2см и отгоре гранитогрес. Уви, за подовото отопление с тръби узнах по-късно и много съжалявам, защото можех да го положа още преди да сложа плочките. На няколко места, където съм пуснал тръбите на парното под плочките е приятно топло и си мисля, че ще е чудесно ако целия долен етаж е така.

Сега съм решил да опитам да отлепя плочките и да положа тръби в самия фибран, като за целта вкопая канали в тях. Какво ще кажете за това? За тръба мисля да използвам обикновена за парно, ф16

Няколкото въпроса, които изникват са -- да речем съм го направил -- как ще го източвам от водата, в случай на нужда? Тези тръби пукат ли се при замръзване?

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: