• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте,
Нов съм във форума и бих желал да попитам, с какво си заключвате мазетата, ама нещо което сте си направили сами. Някой има ли схемичка на нещо по-просто,но оригинално?

Готов съм и да закупя.
mladkal - майстор
стара аларма от автомобил - машинки от центрано заключване.... железарство; метална врата....Останалото е дезинформация на съседите какво има у мазата и ..Лично творчество! Дай ни нагледен материал, а ние ще се развихрем! :-D
valat111 - специалист
Здравей! Добре дошъл във форума. Ще споделя малко опит. Някога имах видеотека. Заключвах металната врата освен с класическа брава с патрон и с няколко болта. Болтовете бяха с вътрешен ексцентрик. И завиващо устройство, което пасваше по профил с ексцентрика на болтовете. Прави ми ги познат фрезист. Съжалявам, че не мога да приложа чертеж, скаран съм с машинното чертане. Обърни се към фрезист и той ще разбере какво ти трябва. Винцето и ракийката трябва да бъдат добре заключени. Успех! :partyman:
Благодаря колеги,
Това със секретните болтове за автомобил ми допадна и не е много работа.
Мазето е собикновена метална врата и каса. Имам един тарикатски катинар с нестандартна гайка (тука във форума видях подобен "Кукерица"), но от отваряне и затвяряне се прецака резбата на дъгата. Може да се отреже и завари нова шпилка, но мисля че пак ще се развали.
Мисля да взема един катинар тип "черупка", но още мисля как да скрия патрона, за да не се стига до него с тия игли дето ги ползват айдуците.
Dewalt - специалист
Някъде по комшииските мазета гледах заключване с винт и гайка.
Размера на гайката беше - според мен поне 50-60.
Малко неудобно че ще ходиш с ключовете до мазата :),ама поне малко хора ще си носят шперц :lol:
Здравейте,
По темата- след 3 дни по 2 часа бачкане мисля че понагласих мазата. Купих едни яки магнити 13 кг. сила на прилепване и големина 25х20х10 мм. Специален държач за единия магнит в правоъгълна тръба по р-ра на магнита. Заварява се за дръжка от шина във формата на "П". На вратата отвътре се заварява швелер, в който се движи шина като обикновено резе. На швелера нарязах резба М6 за болт, с който се притиска шината за увеличаване на триенето/усилието за преместване на шината. Вратата я изрязах на разстояние от резето по формата на "ключа". Сега вкарвам ключа, залепва за шината и с известно усилие я издърпвам. Е те така си отварям мазето. Затваря се с обратния край на ключа.
Може да се разбие по следния начин- ако се изкърти стената откъм резето и с шило се избута шината от металната каса на вратата. С яки ножици за ламарина се уголеми доста отвора за ключа и с ръка да се изтегли шината.
Ама не мисля че ще има толкова амбициозни айдуци.
inspo - майстор
Дано си прав, че много трудно се разбива.
Защото, ако съм схванал ясно изработката на устройството ти, то си мисля, че ще го отворя за няколко секунди без много усилия :anmachen:
Ако се чудиш как - с чук и остър секач. Два пъти ще го издумкам това резе по посоката на отваряне и язък ти за системата и труда.
Изключвам по "трудният" вариант - пробиване на дупка в шината с винтоверт и издърпване в правилната посока.
Мисля, че щеше да е по добре ако беше споделил предварително какво мислиш да правиш.

П.П. Ако реша да си правя нещо такова бих заложил на електромагнитно резе с външно захранване. Но никой няма да знае как е изработено и как действа. Това е успешният начин за справяне с крадците.
Благодаря за коментра.
Предполагам, че не съм се обяснил правилно, затова прилагам схема на дивайса.
Като ти остане време прокоментирай варианти за разбиване. Все пак живея в малък блок на 2 етаж над мазето и чувам всякакви шумове
Прикачен файл:
Reze.JPG
Reze.JPG (41.41 KиБ) Видяна 7804 пъти
inspo - майстор
Сега ми стана ясно. Добро е решението.
Аз бих сложил и една ламаринка зад дупката за да не се вижда какво има в мазата.

Прикачен файл

Reze.JPG
Reze.JPG (47.87 KиБ) Видяна 7802 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Надеждно заключване на мазе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: