Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
wentii - специалист
boreto1 написа:
Смисъл как боклук ,зависи как и за какво го ползваш всяко нещо си има предназначение и не се изказваи неподготвен ако незнаеш да го ползваш явно не знаеш как да го прилагаш и кога .Ползваи на церезит като неможеш да работиш с боро контакт ,по лесен е за използване и също е перфектен .
Е то няма човек,който да не може да работи с грунд. По темата-бетонконтакт на теразид е грунда. С тия песъчинки в него прави здрава основа. На боро само рекламата им е голяма.
kostadin_spasov - специалист
Казвам отговорно изпитан "грунд".
Ми мажете с разредено Ц200 , бе колеги :finga:
От това което съм чел, е че "грунда" е за " уеднаквяване на основата".
Като "дръпне" , мажете и лепете квото щете. :supz:
професионал - специалист
Има едно Ц-200,със което като намажеш(дори и разредено) и се получава един тънък филм все едно си залепил найлон-върху него трудно би залепило нещо. :?
kostadin_spasov - специалист
"ПОЯСНЕНИЕ"
1-вият модел, който не прави "мазен гланц" /Ц200/, понякога е обозначен и на етикета "за дърво и строителни материали" и най често е в кофи като латекса. И освен това като отвориш капака няма този мазен гланц , а е като пресечен гипс.
2-ят модел е идеален за добавка в латекса / на кило латекс една супена лъжица лепило / и бъркане и лепнеее, кат циганско суполче :-D
Повтарям се ,но грунда е да уеднакви "адхезията" на основата /май тази беше думата/, ако не :finga:
А количеството на лепилото във водата /пропорцията/ е на око, абе да размъти водата , не за цвят.
професионал - специалист
kostadin_spasov написа:
"ПОЯСНЕНИЕ"
1-вият модел, който не прави "мазен гланц" /Ц200/, понякога е обозначен и на етикета "за дърво и строителни материали" и най често е в кофи като латекса. И освен това като отвориш капака няма този мазен гланц , а е като пресечен гипс.
2-ят модел е идеален за добавка в латекса / на кило латекс една супена лъжица лепило / и бъркане и лепнеее, кат циганско суполче :-D
Повтарям се ,но грунда е да създаде "адхезия" на основата /май тази беше думата/, ако не :finga:
А количеството на лепилото във водата /пропорцията/ е на око, абе да размъти водата , не за цвят.
Така е във случая,а има и вариант при който се уеднаквява абсорбиращата способност на основата(напр.при боядисване) :yawinkle: Иначе благодаря за пояснението-не съм обръщал внимание на тези подробности! :partyman:
toni_g79 - специалист
И каква е идеята да се слага ц200 в боята,що не вземете да си продадете "идеите",на производителите на бои,ама и те кви са прости правят разни праймери и грундове....... :lol: :lol:
Един майстор професор се опитваше да обяснява в един форум как се слагало бороконтакт в боята да се разнасяло по-лесно!!!!
svetliopi44 - Чирак...
toni_g79 написа:
Един майстор професор се опитваше да обяснява в един форум как се слагало бороконтакт в боята да се разнасяло по-лесно!!!!

:lol: :lol: :lol:
Абе хора всякакви.
професионал - специалист
професионал написа:
откърти огромно парче гипсова шпакловка-около 2-2,5м2.Разгледах внимателно основата и установих,че гипса изобщо не е свързал към бороконтакта?!!!
toni_g79 написа:
,що не вземете да си продадете "идеите",на производителите на бои,ама и те кви са прости правят разни праймери и грундове....... :lol: :lol:
Затова обменяме идеи-защото както е видно от горния ми пост някои производители не са си свършили работата и техния продукт който иначе е със "N"на брой медали и отличия от всевъзможни изложения и панаири просто.......НЕ РАБОТИ! А иначе са дадени доста пари и много хора(както и ти)разчитат на тези продукти.(Какво ще кажеш да купиш грунд върху който не се хваща боята,или плочки,глазурата на които пропуска вода-те също са правени от "производители") :?
toni_g79 - специалист
Майни майни,напарих се и аз от измислени продукти в бг,но споеред мен решението е просто да не ги ползвам втори път,вместо да се мъча да им правя подобрения :)
jekasus - майстор
Понеже темата е за плочки върху ГК.
това лепило е единствено, което признах за картона.След два-три ако се опиташ да махнеш плочката, остава само задната хартия на картона. Да не казвам колко са здрави кофите :shock:
Но не го виждам вече на сайта. :?

Прикачен файл

Photo-0196.jpg
weber.col Паста
Photo-0196.jpg (13.68 KиБ) Видяна 7752 пъти

Тема "Лепене на плочки върху боядисан с латекс ГК." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: