• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
Искам да си направя растерен таван в хола с две осветителни тела. Квадратурата е 18 кв. метра. Говорих със специалист, който ми каза, че това ще ми струва 427 лева. Осветителните тела си ги купувам аз.
Това като цена нормално ли е?
Материали и труд е от него.
С уважение: хр. Цонев
bisplus - специалист
На тия пари можеш да си го направиш с ГК, а с още малко ще сложиш вата и ще го боядисаш. Друг е въпроса къв резултат искаш и в какви срокове. Иначе аз взимам разтерния таван на около 11лв кв.м, а за труда зависи от сложноста на избълнението. Не знам как вървят цените там при вас пък и много зависи от паната които си си избрал .
dechev - специалист
Материалите не са повече от 250лв. /най-обикновените бели/
wentii - специалист
Може и по-вече от 250 да са,ако от парчетата към стените всичко остава неизползваемо.
pavkatay - майстор
150 лв за труд са нормално,особено като се сметнат неизползваемия остатък,транспорт и непредвидени разходи- може да не останат повече от 100.
За 25лв едва ли някой ще се навие да работи, че да го направи и добре.
Ако човека е проверен-удряй се в мрежата,ако не или ти се виждат много парите-търси друг или виж какво пише най отгоре на страницата :) .
stenmark - специалист
Цената е висока.Колегата ти е написал че за тази цена можеш да е от картон и боядисан ,и да ти останат пари.Ако все пак държиш да е растерен ,задължително да е AMF.А паната също,но модела има от 5.6 до 56лв.Пример :най -евтин е Тренто,а най-скъп хамелеона.
stenmark - специалист
pavkatay написа:
150 лв за труд са нормално,особено като се сметнат неизползваемия остатък,транспорт и непредвидени разходи- може да не останат повече от 100.
Ако човека е проверен-удряй се в мрежата,ако не или ти се виждат много парите-търси друг или виж какво пише най отгоре на страницата :) .
Извинявай обаче 18кв се правят за не повече от 3ч.Колко искаш за това време?Мисля че 100/120 са добра надница за това време.
pavkatay - майстор
stenmark написа:
pavkatay написа:
Извинявай обаче 18кв се правят за не повече от 3ч.Колко искаш за това време?Мисля че 100/120 са добра надница за това време.
Нещо не разбрах коя теза защитаваш? :?
jekasus - майстор
pavkatay написа:
stenmark написа:
pavkatay написа:
Нещо не разбрах коя теза защитаваш? :?
Ако е с фактура- 150 лв. , ако на така наречено "частно" и 100 е прекалено за 3 часа. Иначе си прав, че този таван е за направи сам, няма нищо сложно във него за този размер. Само да попита и все ще получи помощ тука.
marto - специалист
Няма значение дали е за 2-3 или 5 часа,и аз за по-малко не бих го направил тавана
Може да е за 3 часа но губя деня!!
Иначе и моят съвет е сам да си го направи,малък е и трудно би го объркал
  • 1
  • 2

Тема "Относно направа на растерен таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: