• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
penio_penev - напреднал
Здравеите.Имам един въпрос към вас.Започнах да измазвам стаите с варо циментов разтвор.До тук добре,ама ме по съветваха да мажа на две раце.Един ми вика да ситя варта и така да мажа втората ръка.Друг пък ми казва да направя по рядък разтвор и така пак за втората ръка.Според вас кое е по добро и имали смисъл от втора ръка въобще?Иначе се получава добре на една ръка,е трябва хубаво да се пердаши после ама важното е че става.Благодаря предварително :wink:
ArturDent - Почти Безобиден
Два пъти ще мажеш, ако са ти много криви стените и не можеш да нахвърляш материала на един път.
Демек, ако е дебело. Когато е дебело просто ще се "стича" надолу и не можеш на един път.
Щом си го изпердашил и ти харесва - няма смисъл.

Много зависи и от майстора - кой как се е учил. Ето на моя обект единия майстор го изкарва на един път и пердаши, а другия хвърля само по-тънко и после (след два часа) хвърля още един път, заглажда с мастара и пердаши.
Общо взето резултата е един и същ.
kuuuuuul - майстор
Ако е дебело и го направиш на един път вероятноста да се напука след това е по голяма,но най важно е пердашенето,не е лошо да направиш варова спакловка защото тя е възможна само на прясна мазилка :!:
penio_penev - напреднал
Стените са ми прави и мазилката върви 1,5см до 2см.За сега напукано няма,и като за първи път да мажа ми харесва.А каква е тази варова шпакловка?
kuuuuuul - майстор
Варовата шпакловка се прави с хубава гасена вар както всяка друга шпакловка,за разлика от гипсовата се рабори по лесно защото стяга много бавно,нанася се до 1-2дни след мазането докато основата още не е много изсъхнала.
penio_penev - напреднал
Здравейте от мен отново ето до къде стигнах и аз след доста работа
Прикачен файл:
DSC05718.JPG
DSC05718.JPG (68.96 KиБ) Видяна 3281 пъти
Прикачен файл:
DSC05716.JPG
Прикачен файл:
DSC05717.JPG
Прикачен файл:
DSC05719.JPG
Прикачен файл:
DSC05720.JPG
DSC05720.JPG (47.77 KиБ) Видяна 3281 пъти
penio_penev - напреднал
Прикачен файл:
DSC05721.JPG
DSC05721.JPG (112.27 KиБ) Видяна 3280 пъти
Прикачен файл:
DSC05722.JPG
Прикачен файл:
DSC05723.JPG
Прикачен файл:
DSC05724.JPG
Прикачен файл:
DSC05725.JPG
Pooh - майстор
:shock: :shock: :shock:
:? Кое наложи монтирането на гипсокартона наобратно???
toni_g79 - специалист
Мен друго ме мъчи,тая дограма много сте я оклепали бе :-D
Pooh - майстор
toni_g79 написа:
Мен друго ме мъчи,тая дограма много сте я оклепали бе :-D
Тя дограмата се чисти, но там където се боядисва "гъзната" хартия на гипсокартонената плоскост тепърва ще има проблеми. Не е задължително разбира се, но е много вероятно - затова плоскостите си имат лице и гръб ... но може и да не е важно де - производителите какво ли не измислят :wink:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Строителство на еднофамилна къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: