• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Mega - специалист
Искам да ви попитам колко лунички са достатъчни за да не е тъмно в баня приблизително 2.50 х 1.80 м. Ако имате идея за разположение ще съм благодарен ;)

:idea:
velsi - Почетен майстор
3х25W през 50 см по дължината от 2,50м и централно по ширината. Даже е много. Аз в спалня от 12 кв.м. съм сложил 4 такива и не ми е тъмно.
Galski - специалист
Аз съм с 4 по 50вата. Обичам да ми е светло :)

Edit: Банята ми е с размери 2,30м на 1,60м.
Последна промяна от Galski на пет юли 27, 2007 4:15 am, променено общо 1 път.
Profi Stroi - специалист
Galski написа:
Аз съм с 4 по 50вата. Обичам да ми е светло :)
То зависи колко ти е голяма банята все пак
Ама след като искаш да си на светло сложи 2 халогена де :roll:
zinaida - напреднал
Това за луничките е доста относително - ние в тоалетната 1.50/1.90 сложихме лунички 2 по 35 вата и беще ужасно тъмно, сменихме ги с 50 вата и пак беше тъмно и накрая сложихме и трета луничка и сега са 3 по 50 вата и е горе- долу светло. И за тва от сега сме се закъхърили за банята какво да го правим това осветлиние - тя е размери 2.0/ 2,15 има 2 лунички вградени в шкафчето , но не знаем още колко да слошим, че да не е тъмно и сумрачно :shock:
Emerald - модератор
Всичко е много относително. Осветлението зависи не само от големината на банята, от мощността на осветителните тела и тяхното количество и качество (дизайна да не забравяме, както и цвят и природа на излъчваната светлина), но и от фактори като цвят на стените (не забравяйте че по-тъмните цветове поглъщат светлина и задължително трябва да има много повече осветителни тела), от наличие на естествено осветление (прозорци?).
Аз не бих коментирала без да видя помещението. :?
Mega - специалист
Благодаря на всички ви ;)

За сега съм се спрял на 4 х 35 вата. за банята и на 8 х 20 вата за гардеробната!

Като съм готов с ремонта на апартмента ще го споделя със снимки ;)
gotsum - помощник
Здравейте,аз също наскоро завърших ремонта на своята баня ,поставихме окачен таван PVC и поставихме 3 лунички по 35 W ! Банята е с размери 2.00 x 1.10 и стана прилично светло :)
Относно разположението - пробвай как стоят в линия на ~10см от стената вместо по центъра на тавана. Така се получава красив ефект от светлинни дъгички по стената, иначе луничките ти светят на темето и ти образуват сенки под веждите и носа когато стоиш в центъра на банята

Изображение
gotsum - помощник
Не бях уточнил ,че освен тези лунички имам лампа и на шкафа с огледалото !
  • 1
  • 2

Тема "Колко лунички са достатъчни за баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: