• 1
  • 2
Работа с гипскартон за напреднали.
Profi Stroi - специалист
Как най-лесно да измеря това
Касае се за линейни метри а не за квадратура
Става въпрос за фугите на камъните
Успяхме да го направим сега ако успеем да го измерим за да си вземем парите :?

Прикачен файл

003479000.jpg
003479000.jpg (49.81 KиБ) Видяна 12605 пъти
velsi - Почетен майстор
Нещо не схванах. За облицовката ли става въпрос или за фугирането? Фугата ли трябва да се измери в линейни метри?
Profi Stroi - специалист
Фугата да
Облицовката се знае колко е
Но фугата не можем да измерим точно
Ако я измерим колко е на квадрат и смятаме приблизително е единствения начин но собственика или ние се минаваме
velsi - Почетен майстор
Няма друг начин. И аз това мислех да ти предложа. Пробвайте да я измерите колкото се може по-точно в един квадратен метър и направете измерване на още няколко места. Вземете средна стойност и не би трябвало грешката да е голяма. Абсолютно точно е ясно, че няма как да се измери.
Profi Stroi - специалист
Надявах се да се даде някакво решение но отклонението ще е 1:5
Как да е
Няма друг начин ще мине и от нас малко няма как
Мерси за мненията колега
velsi - Почетен майстор
Има и друг начин, но вероятно не знаеш точното количество материал, който е влязъл. Измери ширината и дебелината на фугата и ако знаеш ОБЕМА на материала можеш да получиш дължината. Но ако не знаеш точното количество материал пак ще има грешка.
Profi Stroi - специалист
Спряха да го засичт след 50-тата торба
Няма как да си спомня нито пък някой друг
radoraev - специалист
Мали-и-и-и-и
Супер е станало......
Мисля че по твоя начин ще е доста точно между другото---мериш един м2 и така................няма да сгрешиш ми се струва
Profi Stroi - специалист
Мерси
Стана яко наистина
Така като гледам май няма кой знае колко начина така че минавам на моя вариант
galin.com - специалист
Ето една идея, която от сега знам че не е рентабилна. Само за размърдване на мозъците е.
Снима се това със фото апарат, после се вкарва в някаква CAD, програма като се вектроризира. От нейните инструменти вече ще може да разбереш какава площ имат фугите. Делиш на дебелината и получаваш общата дължина.
Сетих се за вица за овчаря дето по прост начин си броил стадото, като брои краката и дели на 4. :o
  • 1
  • 2

Тема "Как най-лесно да измеря това?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: