• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 28
Всички въпроси за вилата.
iva6ki - специалист
ilian_85 написа:
iva6ki написа:
Не че нещо но каква ти е презумцията да е с каменна плоча че като се напече макар и по тънка
предполагам ще е приключение отварянето и :?
ми какво да ти кажа един каза така друг друго,по прицип съм заварчик и не ми е пробелем да си направя метална с вата, но четох във форума,че метала много бързо отдавал топлина и по този начин се губела топлина, било по добре с да се направи с каменна плоча знам ли и аз вече как да го направя
п.с някой от разбиращти те да каже кое е по добре
Сега видях че си писал че доста се мина с метлата през темата а за вратата тези които са от едно време ползваме само една ламарина замазана с кал и си става пак екстра иначе металната можеш двойна да я направиш с пълнеш от вата не по малко
от 100кг/куб като при зидането на отвора си зарязваш зъба на тухлите да не фука по фугата на вратата

Прикачен файл

ddsd.jpg
iva6ki написа:
ilian_85 написа:
iva6ki написа:
Не че нещо но каква ти е презумцията да е с каменна плоча че като се напече макар и по тънка
предполагам ще е приключение отварянето и :?
ми какво да ти кажа един каза така друг друго,по прицип съм заварчик и не ми е пробелем да си направя метална с вата, но четох във форума,че метала много бързо отдавал топлина и по този начин се губела топлина, било по добре с да се направи с каменна плоча знам ли и аз вече как да го направя
п.с някой от разбиращти те да каже кое е по добре
Сега видях че си писал че доста се мина с метлата през темата а за вратата тези които са от едно време ползваме само една ламарина замазана с кал и си става пак екстра иначе металната можеш двойна да я направиш с пълнеш от вата не по малко
от 100кг/куб като при зидането на отвора си зарязваш зъба на тухлите да не фука по фугата на вратата
koлега виждам че си на ясно с нещата ако може да споделиш още нещо
на пеща задължително ли трябва да се сложи с вата или може да си остане по тухли ,аз мисля да опитам без да слагам вата да видя как ще действа
iva6ki - специалист
Ватата не е задължителна но е препоръчителна понеже пеща е акомулираща печка загряваш я и после тя пече от събраната
топлина следователно колкото по добре е изолирана толко по добре
мерси колега ще видя,как работи без вата и после евентоално ще я изолирам
SEV - специалист
Ето това е форум,благодаря на всички ХОРА,другите ги игнорирам като определение.Искам моето съоръжение(ако мога така да се изразя)да представлява следното нещо:
Да има барбекю пред пеща
Да са свързани двете неща в общ комин
Нямам претенци дали да бъде със свод или без
Слагало се под огнеупорните тухли изолация,как
Тава мога да си поръчам с какъвто и размер да е
Целта на пеща е да побере и изпече едно агне
Голям хикс ми е как ще се направи основата на комина
Ако има някой от Варна или околията аз бих му се отблагодарил подарявайки му огнеопорни тухли,които ще останат.
Това е с което се сещам че бих помогнал,иначе моите умения са автомобили,право,работя съвсем друго(там не искам да ви помагам и не ви пожелавам да се налага :) )
Благодаря предварително.
iva6ki - специалист
само допълни размера тухли който си взел
SEV - специалист
Размера е :
25 см.-дължина
12см.-ширина
7см.-височина
iva6ki - специалист
Това е за начало остава комина,основата и да ти пусна размерни линии и последователност на работа,но това е основната идея
тухлите съм ги смятал 250/113/65 колкото е стандарта фугите по 0,5см за разтвор,дъгите няма да ти разчертавам
тухлите а ще ти дам радиус и дължина на дъгата,правиш шаблон и суха проба на земята за да е по точно.
Пеща е за тава е 60/40см за барбекюто не съм предвиждал чевреме :-D но при желание тази ширина опича половин агне или нещо около този размер.
Това за сега утре или другиден повече :)

Прикачен файл

Note.jpg
SEV - специалист
Благодаря ти.Днес ще изливам бетонната площадка на кота-0,ако не вали.И тепърва може би ще има въпроси и снимки от моя страна,надявам се да не изнервя някой питаъки постоянно.
Колко тухли приблизително ще са нужни
Ватата каква и как се слага на пода
Има ли нужда от обличане с вата на пеща
Още веднъж ти благодаря.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 28

Тема "Барбекю с пещ" | Включи се в дискусията: