Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
stiv1961 - майстор
Ааа,това го направих-възстанових системата от дата 05.04.2011-пак същото.Направо ми идва да го ударя в земята :headbash:
ecotronic - специалист
stiv1961 написа:
Ааа,това го направих-възстанових системата от дата 05.04.2011-пак същото.Направо ми идва да го ударя в земята :headbash:
Да не е е удрян или да е падал лаптопът? Вътре има един проводник, който служи за антена и е включен към адаптера на куплунг. Ако от някакво сътресение се е подвадил и така няма антена, може това да е причината. Или просто адаптера да е дефектирал.
montoya - майстор
Кръстчето върху иконата се появява ако е изключена мрежовата карта. И понеже си има бутон явно проблема е в него. Пробвай обаче ако има функционален бутон за включването на мрежовата карта с него да я пуснеш.
Johny - майстор
Да питам-бутона на лаптопа с който се вкл./изкл. безжичната връзка свети ли в синьо или е червен - т.е. изключен?
Колегата ме е предварил :-D
stiv1961 - майстор
montoya написа:
Кръстчето върху иконата се появява ако е изключена мрежовата карта. И понеже си има бутон явно проблема е в него. Пробвай обаче ако има функционален бутон за включването на мрежовата карта с него да я пуснеш.
Прерових нета за такъв фунционален бутон,но нищо не открих/някъде пише за комбинация от клавиши,но не намерих нищо/
Щайгата не е падала,сигурен съм-сутринта работеше,вечерта се върнах у дома пръв и си беше на същото място и изключена.
iva6ki - специалист
А да питам от толко мнения никой не търси проблема в рутера :roll: що не го реснеш него
stiv1961 - майстор
В началото съм писал-на сина лаптопа си работи.Аз не хващам никакъв безжичен сигнал.
velsi - Почетен майстор
Това, че неговия работи не е гаранция, че всичко е наред. Може при включването на твоя лаптоп рутера да не му е дал адрес и резултата е, че нямаш мрежа. Масовите (евтини) рутери редовно го правят този номер. Рестартирай го задължително с напълно изключване на захранването му за около минута-две.
stiv1961 - майстор
Мислиш ли,че не съм пробвал и това.Понякога наистина рестартирам рутера,но тогава когато ми показва ,че няма връзка м/у лаптоп и рутер,а сега изобщо не мога да намеря безжична връзка.Ако не моя щях да ,,видя"някоя съседска,но уви...Утре ще го разпарчосам на части-в стил,,Направи сам"/или развали/.Благодаря на всички.
montoya - майстор
И остава в такъв случай варианта да пробваш с външна мрежова карта. Все ще се намери някоя за проба. Ако с външната си намериш безжична връзка, значи вградената е изгоряла или поне така си мисля. За успокоение не са скъпи и обикновено се сменят лесно

Тема "Нямам връзка с интернет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: