Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naskov - майстор
filmatoplo написа:
Някой знае ли как са цените на пелетите за кило по Европата :? :)
В Гърция 150евро/тон от завода до границата с България. Правят ги от нашенски трици :)
mitko_rupite - специалист
Един другар имал на тавана чисто нов руски котел

Пратил ми е името на имеила / май е добавил няколко букви ... нещо не е съвсем наред ... /

Знае ли някой нещо за следния котел ???

"АРЕДНОЕ ПРЕДПРИЯТИЕ "ТЕРМО" АППАРАТ ОТОПЛИТЕЛНЬНЬЙ АОТГ-23,2 ТУ 24.О3.1616-91"

.
Дали ще е успешен монтажа на Пелетна горелка на тва котелче :?

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Има и Газова горелка
Изображение
Изображение

Мисля , че Показания от Мен котел -- е същия Като от Линка На колегата - Bobivan

http://www.termo.ua/
Изображение

.
buritoo - напреднал
mitko_rupite написа:
Дес ходих до един Дистрибуторски магазин на Ерато Хасково

От Магазина ми казаха , че Гаранцията на Пелетните горелки на Ерато - се зачита само ако горелката се настрои от оторизиран техник от Ерато .... и към гаранционната Карта се прикрепи бележката от газ анализатора за която става въпрос в тази тема
След 1 година пак трябва да се направи Контрол с Газ анализатор и срока на гаранция се удължава до две години .

--------
Прочетох добре гаранционната карта от Ерато - там тва не е описано ... но съм сигурен , че е вярно .

За Да дойде Специалист на Ерато от Благоевград до Петрич /около 80км / / защото в Петрич нямало тъкъв Спец/ .... за настройка взимал 100лв ...

заб.
Горелката трябва да е монтирана и работеща ... а той само да я настрои ...

Вече има и оторизирани центрове в Гърция, за справка цената беше около 300 евро. И пак за справка ако дадеш около 5000 лева за газанализатор и на около 2 години по още около 2-3000 лева за клетки (без другите консумативи), работа средно по 5-6 месеца годишно, колко ли настройки трябва да направиш за да не си на червено???? при цена 100 лв. Ами гориво, ами време и накрая евентуално нещо да остане като печалба

.
LazarGanev - "Велик майстор"
buritoo, съгласен съм с тебе, но....не съвсем. След като услугата струва 100лв и е задължителна - ами нека да си влезе в цената на котела. То все едно да си купиш кола и продавача после да те изнудва да си платиш отделно предна дясна гума, защото не влизала в тази цена. Какво пречи Ерато да вдигне цената на котела със 100лв и после тези пари да ги даде на сервиза, който пусне горелката под формата на увеличен сервизен рабат или под друга форма? По този начин ще има еднаквост на цените и единна фирмена политика, което ще повиши и доверието
Аз немога да вдена какво иска да каже колегата buritoo :?

Най ме вълнува въпроса -дали ще е удачно монтажа на пелетна горелка на показания руски котел .... а кой ще монтира , кой ще настройва , гаранция и т.н са съвсем отделни въпроси ...

.
LazarGanev - "Велик майстор"
Би трябвало да стане. Малко трябва да пошариш с рулетката и да видиш къде ще е най-удобно да я монтираш - дали ще се събере директно на вратичката - най-вероятно ще трябва да правиш някакъв присъединителен фланец. Колега от Хасково си я монтирал на Дакон Дор 12, така че ти на този 24кВ не може да не успееш. А колегата buritoo казва, че 100лв са малко за една такава настройка, защото газанализатора е много скъп уред - тия от Тесто наистина полудяха и вдигнаха цените на уредите двойно и тройно заради голямото търсене от фирмите за енергийна ефективност. Ама колко човека в Бг са доволни от доходите си? :-D
sensi - специалист
Аз си закупих горелката от представител на Ерато. Монтираха я и след 2 седмици дойдоха да измерят газовете. Това беше безплатно, влизало в цената на монтажа. Но преди месец ми се обадиха , че трябвало да се смени гаранционната карта. Смениха я и ми казаха, че когато свърши отоплителния сезон, трябва да дойдат да направят профилактика, която струва 100 лв. Иначе отпадала гаранцията от 2 години. Явно това е практика на всички, защото един колега се оплакваше, че за да му важи гаранцията на климатика, която е 3 години, трябва всяка година да му се прави профилактика, която струва 60 лв. Едната година ги извика той и профилактиката се изразявала в измиване на филтъра :-D .
Сега чак видях ,че колегата buritoo е допълвал негови мисли като ги е писал в мой цитат ..
Както и да е .... аз не съм казал ,че е скъпо ....Просто съм информирал за реда и цените .
+ тва лично аз съм най -голям противник на КОМЕНТИРАНЕТО на цените за услугите ..и на бисери от рода ... - "за връзване на 2 жици ми тера 80 лева "

...........
Лазаре мн ти благодаря за вниманието ....
Ще направя снимки на горивната камера ...
Най - ме притеснява КПД то ..........но щом е предвидена оргинално газова горелка ... не виждам проблем ..

Има и едни чугунени плочи .... и за Дакон дор и за Виадрус ...
Има си и схема на поставяне и явно някакви изчисления .. за добро горене ..
А Аз на тоя руски ЗИЛ .. от къде ще му тура такива плочи , а и как ще ги разположа :?
Ако може да го монтираме -- и да качи разход - 40 на сто ... kат некой руски Краз :lol:

Ако не ... другата зима ще вземе един котел на БОШ и готово ...

Иначе за писъединителен фланец -- ще го измисля ....

Благодаря ..

Тема "пелетна горелка за котел Дакон Дор /Bosch solid /" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: