• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ribnikolaevi - майстор
Къде има най-голямо разнообразие на ъглови лайстни за бани (пластмасови и метални)? Какви аргументи има за и против металните? Не личат ли драскотините повече на тях? А естетически как кстоят? Има ли значение производителя и за какво - качеството на самата пластмаса, нещо свързано с монтажа или друго?
Чувал съм, че Дженезис са добри, така ли е? От тях ли задължително трябва да взема?
Dewalt - специалист
Дженезис са добри и скъпи.
Имат голямо разнообразие иначе - в всичките си магазини.
Бриколаж също имат разнообразие и по цени не отстъпват обаче.
Качеството е едно и също - Дженезис са и техен доставчик.
Иначе за избора - металните единствено се драскат,пластмасовите освен изтриването на покритието се и чупят и то много бързо особено ако не са правилно поставени.
Ако плочките ти са добри/дебелина/ и майсторите читави и можеш да ги договориш за пилени ръбове минавай направо на този вариант.
Стой по добре завършено естетически и някак си по аристократично.
ribnikolaevi - майстор
Видях на няколко места чукнати пилени ръбове и се отказах.
Къде са магазините на Дженезис? Тоя до мола май вече го няма.
Това ли са:

София, бул."Витоша" 186

София, бул."Витоша" 99
silllveto - Майсторица
Лайсни - само ако няма начин да ти пилнат плочката на 45гр. Примерно на праг, или да скриеш нещо. Самите лайсни са доста селски, особено пластмасовите. Нема такъв кич, особено като е кофти поставено е направо гнусно. Туй - мойто мнение.
ribnikolaevi - майстор
Виждал съм и добре поставени, Силве. А съм виждал и отчупени запилени ръбчета. Второто ме дразни повече. Особено има един външен ъгъл, покрай който ще се минава на път за душ кабината (банята е на Г), и много ме притеснява това място. иначе и аз се бях навил на този вариант, с пилене на 45 градуса. Има ли някаква тънкост, така че да не се чупят лесно плочките в този случай?
silllveto - Майсторица
Ми не знам, не би трябвало да има проблем, освен ако не носите железа в банята. Разбира се лепилото трябна да е плътно, да няма кухини зад плочката.
Ето виж моята, баня 2 от линка, Г-образна, няма проблем. Имам лайсни на прага само, метални, мат, не са се издраскали за 2-3г.
viewtopic.php?f=17&t=11537

Друг начин за направата на ъгли е като на баня 1, синята (виждат се на втората снимка зат моноблока), пак бяха пилени май и ъглите са скосени и запълнени с фугираща смес. Но да ти кажа, не ми харесва.
chapara - майстор
"Minera" ,до Италянеца.

Ми аз имам едно вито стълбище правено преди 10 години в заведение в центъра на София,ако някой се интересува ще му кажа къде,което вчера го погледнах по стечение на обстоятелствата,с лайсни е -да.Не са мръднали нито по цвят,ниото по нещо,а ква върволица е там.От там се и зарежда.Фоаето на сградата има стъпало,пак с лайсна(На Графа е ),която пак неумолимо си седи :roll:
ribnikolaevi - майстор
Намерих една жълта, напълно се губи сред жълтите плочки в тоалетната, нещо между жълто и охра. Това което ме притеснява е, че е някаква куча марка. Възможно ли е с времето да промени цвета си? Или някакви други проблеми да възникнат?
Другия вариант е оранжева на Дженезис, която съвпада с едното оранжево на стъклокерамиката ( http://www.pools.bg/2306/%D0%A1%D1%82%D ... 0.Crystal/ )
ribnikolaevi - майстор
Ок, мерси, това ме ориентира, че ходенето ми дотам ще е бесмислено. Какво е мнението за пилените ръбове на фаянс?
  • 1
  • 2

Тема "лайстни за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: