• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
dpp - специалист
Здравейте, не знам дали е точно мястото за тази тема но въпроса ми е следният. Видях едни мастори да слагат някакъв гумен предпазител на СДС свредлото като се пробива по таваните. За да не влиза прах в СДС -а. Та някой има ли идея от къде може да се вземе нещо подобно. Знам , най- лесното е да се сложи един картон но да не си на пробиващия, целия ставаш на г***а. Това апредставляваше кръг със периферия отстрани и така задържа прахоляка и частиците в самото него без да пръска върху пробиващия..ако някъде има на сносна цена споделете...
Последна промяна от dpp на пет апр 15, 2011 5:02 pm, променено общо 1 път.
valat111 - специалист
От много магазини, аз съм си вземал от Практикер.
dpp - специалист
В Бургас няма нито във Практикер, нито Баумакс, нито Мастерхаус...:(
peter_m - специалист
Отрежи една пвц бутилка примерно 10литра (зависи колко настрани хвърля праха) и си готов :)
Последна промяна от peter_m на пет апр 15, 2011 4:40 pm, променено общо 1 път.
dpp - специалист
peter_m написа:
Отрежи една пвц бутилка примерно 10литра (зависи колко настрани хвърля праха) и си горов :)
Така карам , ама мноо кофти всеки път, викам ако някой знае да има някъде. До колкото разбрах били по 1-2 лв да му се невиди...
moimoimoi - майстор
тая гума я има в повечето хоби и непрофесионални машинки, недоумявам защо я няма в профи инструментите,макар че те си имат гумено уплатнение в самия сдс+ патроник
но тая гума предпазва много,ней вече да не се изцапаш заради няколко дупки
ако е късо свредлото почти целия прах пада в гумата,наскоро ми се наложи да дупча около 1200 отвора в бетонен таван и гумата добре се представи :lol:
Takezo Sensey - модератор
В магазините за 1 лев, имаше малко по-модерни по 2 лева .

Ако си намеря моето ще го снимам за темата.
h_service - специалист
Ето ти един качествен прахоуловител Makita,има ги навсякъде,в два размера! :wink:

http://www.hhhservice.com/vm/konsumativ ... 0%BA%D0%B0
jekasus - майстор
Аз ползвам тези - червеното само за стена, за тавана бързо издаде фронта, но за тази цена :lol:

Прикачен файл

100_1239.JPG
marian1 - майстор
Аз ползвам от години 1 - на Хилти - до сега безпроблеми си е свършвало работата - цената преди 10 години беше към 10-15 лв - реших че ще ми е по евтино да купя него,отколкото да си пълня очите или да обикалям за да "спестя" 5 лв ... ( не съм рекламен агент на посочената марка)
  • 1
  • 2

Тема "Гумен предпазител за вертикално пробиване с перфоратор SDS+" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: