Мечтата на всяка домакиня
vaskata.v - напреднал
Здравейте,
първо искам да благодаря на всички, които помагат във форума. =D> До момента научих много и продължавам да чета.

До момента с помощта на приятели съм на доста задоволителен етап. Направихме проект, поръчах си разкрой на плоскостите и за около седмица работа вечер и един уикенд съм събрал корпусите на шкафовете. Там където не се вижда смело бода евровинтове 7мм, а където се вижда внимателно се уча да правя фиксове. Успях и да понивелирам вчера - в обши линии напредвам с малки стъпки и с чашка биричка :drinkers: .

Има някои неща които може и да съм ги пропуснал и искам да питам - естествено поетапно с напредване на работата.

Предстои ми слагане на термо плот и гръбчета:
1. Как да го укрепя и да го захвана за шкафовете и сътветно за страниците/където няма шкафове/?
2. Гръбчетата как да ги смятам? Въпроса ми е продиктуван от наличието на външни ъгли в конфигурацията - как да ги заставя там където ще се вижда?

Моля за помощ по тези въпроси - със сигурност ще имам и други. :rolleyes:

Прикачен файл

IMG_2518.JPG
bisplus - специалист
Е като направихте проект не ги ли мислихте тези неща..качи проекта да видим, че така не е много ясно каде какво ще има! Ъглите на гръбчето се крият с Г-образна лайсна .
SoWhat - специалист
1. "Гредичките" на долните шкафове се слагат хоризонтално, а не вертикално, разпробиват се и през тях се захваща плота. Сега отиваш на вариант Г-образни планки.
2. Мериш, режеш на място и кантираш. Ако ти е криво рязането и не ти се кантира-Г-образна лайсна за външния/те ъгъл.
Успех!
ZEDYCUS - майстор
Добре е станало, но щеше да ти е по лесно да монтираш предварително гърбовете и тогава горните шкафове. Сега ще си поучукаш главата по ръбите. :) Монтирай първо по големите парчета гръб и след това мериш и слагаш по комина. Колегите са ти казали за плота.
SoWhat - специалист
Както е споменал колегата, ще береш ядове с гърба/панела/. Знам хора, които слагат гърба/панела/ накрая, но след перфектна нивелация и измервания на горни и долни шкафове. В твоя случай, да приемем, че долните могат да се нивелират и гърба легне на тях, може да се получат фуги м/у гърба и горните - т.е. - при невъзможност за повече реглаж от носачите. Което пък може да доведе до някакъв невидим наклон, който ще се отрази после при реглажа на вратичките.
Другото, което забелязах е, когато се правят отворите за пантите, да се има впредвид височината на гредичките на долните шкафове
ZEDYCUS - майстор
Не е нужно, а и е невъзможно гърба да легне накорпуса на долните шкафове. Той ляга или на плота или плота се допира до него, а самия гръб пада под нивото на плота. :?
vaskata.v - напреднал
[/quote]

Благодаря за съветите :partyman:

[quote="SoWhat"]Сега отиваш на вариант Г-образни планки. - Май май на там отиват нещата. Ще наслагам по шкафовете и по страниците Г-образни планки и ще завивам плота за тях.

[quote="SoWhat"] Ако ти е криво рязането и не ти се кантира-Г-образна лайсна за външния/те ъгъл. - И тая работа така ще стане май. Една лайсничка и ще заспи. Едва ли ще мога да го изравня добре и кантирам равно.

Относно гърба - горните шкафове са на куки и релса - трябва да стане с реглаж на окачвачите - ако не - ПАК ЛАЙСНА :-D :-D

А гърба с топки силикон ли да го лепя за стената и ако да - какъв?
bisplus - специалист
SoWhat написа:
1. "Гредичките" на долните шкафове се слагат хоризонтално, а не вертикално, разпробиват се и през тях се захваща плота. Сега отиваш на вариант Г-образни планки.
За това питах кое каде ще бъде щото ако там е мивката "гредичките" както ти ги наричаш са сложени правилно ...ако ги сбеше сложил хоризонтално после щеше да бере ядове при монтажа на мивката.
vaskata.v - напреднал
bisplus написа:
SoWhat написа:
За това питах кое каде ще бъде щото ако там е мивката "гредичките" както ти ги наричаш са сложени правилно ...ако ги сбеше сложил хоризонтално после щеше да бере ядове при монтажа на мивката.
Да точно така - там ще е мивката и затова са вертикални. Чисто и просто така са наредени уредите, че няма други долни шкафове. И си мисля ще мога освен страниците, които съм предвидил да подпират, да хвана с по един дюбел в стената Г-образни планки и да хо хвана с винтове. Как ви се струва моя план?
SoWhat - специалист
За "гредичките" говоря по принцип, че се разполагат хоризонтално, а не конкретно за шкафа за мивката. Защото виждам, че има и други шкафове..... . А за мивката, естествено, че така се прави!
Планките не за стената, а от вътрешната страна на шкафовете.
Лепило на Хенкел-"Експрес фикс" - безупречно (В силиконова опакъвочна форма). На малки топчици с/д "релефа" на стената.

Тема "Кухня - поредният аматьорски опит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: