• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
Duke_BG - специалист
не съм спец по мазилките ама май пропускате една важна подробност при "диагностика" на проблема : говорим за нов или стар апартамент ???

какво имам пред вид : при новите технологии за отливане на плочи се използва водоустийчив шпертплат, който (технологично, но не е сигърно дали не са си го спестили) се покрива с специално масло преди заливането. А заради това масло в последствие трябва да се третира плочата с т.н. "дълбоко проникващ грунд" иначе нищо не хваща на иначе "огледалната" повърхност на бетона...

това съм чувал моля поправете ме ако греша ...
HD - специалист
Апартамента ми е ЕК, строен някъде към 80-та година.
Таваните са минати с някаква жълта консистенция, която е вероятно нещо като това, което казваш ти. И старата шпакловка много лесно се маха оттам, но като минах с този розовия грунд и сега си хваща много здраво - може да се махне шпакловката само със изстъргване, но не и с лющене на големи люспи, както беше преди да грундирам.
  • 1
  • 2

Тема "проблем с латекс и шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: