Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
klaris - напреднал
От днес съм в отбора на бъдещите новодомци :lol:
Имам голяма молба към вас-дайте ми съвет за преустройството на още несъществуващия ми апартамент!
Има един коридор дълъг повече от 5 метра, но за сметка на това тесен-90 см :? Може ли да се оползотвори по някакъв начин?Освен това има и тераса, цели 15 кв.м.Според скицата, на нея ще бъде газовото котле(има един правоъгълник с неясни размери).И тази тоалетна много ми боде очите, но съпругът много държи да си имаме и отделна тоалетна....(поне да не беше там!).Много ми се искаше да имам дрешник или поне вградени гардероби, но не виждам къде може да се сложат :sad:
Всякакви идеи за по-рационално използване на пространството ще са ми добре дошли!
Изображение
Profi Stroi - специалист
След като е несъществуващ се предполага че е в строеж в момента
klaris - напреднал
да, но ще има някакво преустройство в последствие.
8180 - майстор
Не е лошо апартаментчето.
Как гледаш на "преходен" хол. Ако това е допустимо, за размишление.

1. Преход към долната на картинката спалня + врата от нея към банята. Ваната става душкабина. Малкия коридор към спалнята дрешник.
2. Големия коридор - два дрешника, с врати към антрето и към спалните. Хола преходен към двете спални - комините малко пречат и се стеснява бокса.
3. WC в антрето, завъртяно на 90о за да има по широко вх. антре. Целия бокс в голямото антре (или само мивка и пералня - в ъглите зад фризера и печката - шкафове). Прав или под ъгъл остъклен вход в хола вместо сегашното WC. На сегашното место на печката - преход към спалните.

4. Усвояването на тези тераси е беля работа и сигурно ще се затъмни хола - евентуално частично - до около чупката в дясно за остъклена зимна градина и топлинен акумулатор през зимата.

5. Гледам миялна няма. Евентуално на мястото на пералнята, а последната или в бянята или до мивката с обслужване от коридор.
Може и да е тъпо, но толкова от мен за размисъл събота и неделя. :?
Галски и Емералд сигурно ще измислят по-добро.
klaris - напреднал
Благодаря 8180, интересни идеи, макар че на първо четене не мога да си представя някои неща :? Нямам нищо против преходен хол, за какво са ми тия тесни коридори :x
8180 - майстор
Кое по-точно, че сигурно чак в понеделник ще влизам тук?
klaris - напреднал
тези:
8180 написа:
....2. Големия коридор - два дрешника, с врати към антрето и към спалните. .....3. WC в антрето, завъртяно на 90о за да има по широко вх. антре. Целия бокс в голямото антре (или само мивка и пералня - в ъглите зад фризера и печката - шкафове). Прав или под ъгъл остъклен вход в хола вместо сегашното WC. На сегашното место на печката - преход към спалните.....
Последна промяна от klaris на пон сеп 08, 2008 2:07 am, променено общо 1 път.
8180 - майстор
Ето малко пояснения, въпреки че не се сещам как си качил такава голяма картинка - на мен не ми се получи:

Прикачен файл

Graphic1.jpg
Малко модифициран вар.1. Ако искаш, както посах може да се махне ваната и там да се отвори врата към банята от родителската спалня. Прането или по картинката или в дясно от мивката с облужване от големия коридор, а до банята друг шкаф/килер.
Децата остава
Graphic1.jpg (63.47 KиБ) Видяна 8211 пъти

Прикачен файл

Graphic2.jpg
По вар.2 и 3. Ако е възможно това местене на WC, май всичко е ясно.
Вижда ми се малък бокса, освен ако не се плъзне и фризера в коридора. Тогава нямаме желаните шкафове.
Graphic2.jpg (160.88 KиБ) Видяна 8212 пъти
klaris - напреднал
Благодаря ти много!!! Сега ще ги разпечатам, за да умувам :wink:
Вана със сигурност няма да има :wink:
п.п.С каква програма си ги правил?
8180 - майстор
Corel Draw! Щото ми е ежедневно на екрана, но и с растерните е същото - трябва да има Copy, Crop, Paste, Rotate, Scale, Resize, Save в случая.
Ако не ти се занимава при умуването, вземи един паус и си драскай върху него над чертежа.
Успех!

П.С. Това коктейлче с малките зелени лимончета е готино в жегата, ама му забравих името. :lol:

Тема "Преустройство на апартамент-имате ли идеи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: