Здравейте, въпроса ми е следния: Имам къща, по-голяма част от която е покрита с двускатен покрив, под който има таванско помешение(80 см надзид) На предната и задната фасада покривите не са двускатни ( не знам какъв е точния термин за тях, пращам ви схема , да но да ме разберете) Та решил съм да слагам топлоизолация от вата върху таванската плоча.Там където е двускатния покрив ми е ясно - нареждам рола от вата(не знам дали не трябва да се дюбелират). 
схема.png (18.4 KиБ) Видяна 3264 пъти
Но на предната и задната стена където покрива е скосен за да сложа ватата върху плочата на практика трябва да махна целия покрив.А това не ми се прави (покрива е изграден от греди , върху тях плоскости OSB, и върху тях керемиди. Въпроса ми е дали не може да сваля керемидите, да закова по-високи летви за керемидите, да наредя Fibran върху OSB плоскостите между летвите, и върху него да наредя керемидите(както съм показал на схемата). Притеснявам се дали фибрана няма да се повреди лятото от високата температура на нагретите керемиди.Ако има по - подходящ материал за това моля споделете. Не знам как точно ще направя връзката на този фибран с външната топлоизолация та затова ако някой има идеи и опит нека да сподели
Прикачен файл:
схема.png (18.4 KиБ) Видяна 3264 пъти