• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 28
Всички въпроси за вилата.
pipbel - майстор
Дай малко фотоси де
SEV - специалист
До колегата iva6ki,да рзбирам ли че комина над барбекюто се зида 11 реда по посочената схема,а отам нататък се редуват по посочения образец,дали греша или ...Нямам ограничение във височината ще е самостоятелно съоръжението,моля те отговори.
Задължително ще кача снимки,за да се възползват интересуващите и да не им се карат в други псевдо форуми.

Специални благодарности на всички отзовали се. :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
iva6ki - специалист
Правилно си разбрал от три страни се стеснява с половин тухла като отзат /откъм пеща се наслагва/ не се стеснява
,като това е един от вариантите а от 15 ред нагоре си го зидаш с червени единички ,няма смисъл от огнеупорни нагоре
щом е отделно здание правиш си навеса предполагам от дърво светло 2,70-2,80м с наклона ще докараш чисто 2-2,5м като надстърча мин. 50см над билото и мин 15см отстояние от дървени части ако го правиш с битумни керемидки отстоянието се спазва чрез обшивката на комина за калпак на комина има много приятни чифликчийски завършеци като приближиш свиркай ще измислим нещо стига да ти хареса :wink:
П.С. Нещо от типа :)

Прикачен файл

komini4_1271-pa.jpg
vancho20 - специалист
Все още не е довършен проекта, но самата пещ е годна за употреба. :mrgreen:
Това лято ще има довършителни работи. И все пак като за сефте теста на пеща премина успешно, три часа и половина се пека агнето и стана супер. Златиста коричка и крехко месце :partyman:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
EDI - майстор
От снимания резултат по-добър отзив, здраве му кажи. :)
iva6ki - специалист
Браво колега само така :partyman: занапред със здраве да си я ползваш имам само две въпросчета :roll: слага ли лозови или други пръчки по агънцето или дирекно върху тавата и това отзад комин ли е и ако е така понеже гледам си го мазнал с идеята да се ползва и за барбекю или....
pipbel - майстор
vancho20 :supz:
Имам 1 въпрос - пуши ли доста така без комин ?
Понеже и аз смятам да си го спестя, но мойта пещ ще е под навес, ако пуши - ше дозиждам отделно или пък ще прекарам 1 тръба до комина на ББК-то (то ще е в съседство)

iva6ki, какви са тия магии с пръчките бе ?
Я ни посветни по въпроса.
SEV - специалист
Предполагам има в предвид да се слагат пръчките между тавата и агнето за да не залепва месото,аз така варя раци.
iva6ki - специалист
Така се прави да не залепва пресни лозови пръчки или сурови цепеници се редят като на скара
покрива се с мокър памучен плат и се поръсва отгоре обилно със сол и най накрая мокра коприва
ние така го правим :-D а за пушенето пуши и то добре докат се разгори ,но и после е доста неприятно
тъй че ако имаш възможност не спестявай комина :wink:
vancho20 - специалист
На третата снимка се вижда димоотвода в дъното, комин ще има временно за теста поставям една траба ф200 .
Сега има една мраморна плоча с която съм затапил димоотвода и е омазано с тесто.
Пръчки не съм слагал директно в тавата, преди да я вкарам в пеща извадих жарта и остана съвсем малко по края.
Ето временния (Тестов) комин, на мястото на плочата ще има метална клапа. Отпред въоще не пуши дърпа яко , даже мисля с клапата да регулирам тягата, в това положение излиза огън отгоре след тръбата :lol: като я нахвърля със съчки.
Изображение
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 28

Тема "Барбекю с пещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: