Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
mirix - специалист
е така де ама заради калемче до гърция или до турция ли да ходим. Аз съм виждал само разни декоративни дребни мандаринки
EDI - майстор
Освен да обикаляш и да гледаш по дворовете, или като пътуваш някъде пак да се оглеждаш с ножче в джоба. :)
sparklet - напреднал
EDI написа:
Освен да обикаляш и да гледаш по дворовете, или като пътуваш някъде пак да се оглеждаш с ножче в джоба. :)
Май и аз съм стигнала до този извод :shock:
mirix - специалист
то хубаво ама оиколките трябва да са или пролет или есен :) а лятото за набелязване :)
lov - майстор
Да не би да си имал такъв декоративен нар. Малко е опърпан но преживя дълъг полет. Сега вече е прилично храстче в голяма саксия. Нямам снимки а сега е оплешивял защото е листопадно растение. Когато е добре оформен и се покрие с цвят е мноко красив.Листата просто не се виждат от цвят. В Италия си го отглеждат в градините. Плодчетата също са много красиво оцветени. Задържат се до късна есен даже почти изсъхват на храста. Размножава се от семената от плодчетата.
В разсадниците там продават и такива мини дръвчета от лимони и мандаринки и какво ли още не ама голям проблем по летищата. Иначе да съм напълнил къщата.

А относно лепкавото по листата на мандарината със сигурно имаш нашествие на листни въшки.

Прикачен файл

PA020100.JPG
mirix - специалист
Нара ми е в дворчето и е вискон около метър след миналогодишното измръзване. Вчера гледах че листенцата са напъпили така че е оживял тази зима. Цъфти много красиво по същия начин , но после плодовета като станат големи колкото череша и започват да падат
boltik - специалист
Здравей mirix.Плодчетата ти опадвадват,защото не са опрашени.Растението само отдстранява неопрашените плодове.Ние имахме дръвче ананас в къщи.Незнам какво стана с него.Ще питам синът и ако не са го изхвърлили ще може да го ползваш.Дядо ми се занимаваше с присаждане,като любител.От него знам,че едно дръвче,ако не дава плод се реже пръчката и се пресажда на същотото място.До две години трябва да започне да дава плодове.
mirix - специалист
boltik благодаря за съвета ще пробвам да опраша нарчетата с четчица като цъфнат . А за мандарината малко може да е късно но и без това е ялова ще резна и ще я ашладисам да видя какво ще стане
valioka - напреднал
Ананасът расте на земята ,а не на дърво. :)
boltik - специалист
Написал съм ананас вместо грейпфрут.

Тема "Мандарина , нар и особености при отглеждането им..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: