• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
mldm - специалист
Имам алектрически пистолет за боядисване на Райдър но как се почиства след боядисване така че да не остане боя в дюзата и да нямя проблем при следващата употреба?
Илиян Илиев™ - майстор
Пълниш с раздредител и пръскаш.
Както каза колегата и .. ако има гумени пръстени вътре ще е хубаво и тях да почистваш с кореселин както и капки боя по самия пистолет , за да е като нов :cool:
kiss9402 - специалист
Извинявам се за въпроса защото май не много по темата, но искам да попитам ако е възможно да ми кажете впечатления от тези пистолети и специално по-евтините тип райдър и на-различни други. С две думи дали си заслужават парите [-( ?

БлагодарЯ ! :prayer:
velsi - Почетен майстор
Не си заслужават парите. Впрочем като почти всичко на Райдър и подобните в същия ценови клас.
kiss9402 - специалист
Благодаря за бързия отговор. Оправда обежденията ми. А по- скипите как стоят ?
jekasus - майстор
velsi написа:
Не си заслужават парите. Впрочем като почти всичко на Райдър и подобните в същия ценови клас.
Изображение
Скоро ще му правя една година чудесна работа за 90 лв., така че не е всичко на Райдер.
Кажи за какво ти трябва и колко ще го ползваш? Както каза колегата евтините пистолети имат много недостатъци но предимството е цената аз се занимавам с мебели и доста пръскам първия ми пистолет е китайски и го купих от битака за 25 лв. и още работи перфектно само че трябва след работа веднага да се почисти, по скъпите пистолети позволяват и да оставиш материала с който боядисваш вътре повече време да го почистиш по лесно, абе общо взето направи си сметка дали си заслужава да си купиш хубав пистолет, защото ако искаш такъв си приготви 200 и нагоре лева или по евтин за 50 лева, каквото и да избереш ще ти върши работа ако се грижиш добре за него, само гледай да се регулира въздуха, материала и ширината на мъглата.
kiss9402 - специалист
Ами ще го ползвам за най-различни дейности, но не ми трябва професионално и ще го ползвам 2-3 пъти в месеца така че мисля да си взема от евтините. А има ли значение с какъв материал се работи в смисъл на основа ацетон, или водна или друг тип или е без значение. (малко тъп вапрос ама... да питам все пак). Другият варянт е да си купя компресор и пистолет на въздух.
stoqnmonev - напреднал
Здравейте!Въпросът ми е :тези пистолени на Райдър стават ли за пръскане с лак за дърво,или пистолета трябва да е с по специални дюзи?
  • 1
  • 2

Тема "пистолет за боядисване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: