• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
coccinella - специалист
В момента майсторите у дома ми правят замазка на плочата с цимент и пясък, най-голямата дебелина е 5 см.
Казаха ми, че след 2-3 дена ще е изсъхнала и готова за работа по-нататък.
Ама аз ще слагам масивен паркет с лепене и се надявам паркетаджиите да могат да измерят влажността на основата и да преценят точно кога ще могат да започнат работа.
ArturDent - Почти Безобиден
Е няма да е изсъхнало!
Имали са предвид че можеш да стъпваш върху замазката, но не и да се слага паркет!!!
piron45 - майстор
coccinella написа:
В момента майсторите у дома ми правят замазка на плочата с цимент и пясък, най-голямата дебелина е 5 см.
Казаха ми, че след 2-3 дена ще е изсъхнала и готова за работа по-нататък.
Ама аз ще слагам масивен паркет с лепене и се надявам паркетаджиите да могат да измерят влажността на основата и да преценят точно кога ще могат да започнат работа.

Човека дето ще лепи плочки в банята може да ги почва веднага без да му мисли, това е мокро помещение и влагата ще си дръпне постепенно.
Обаче за паркет е лудост да го слагате след три дена. Ако не си виждал надут паркет - тогава ще видиш. Ще изсмуче цялата влага от замазката и тогава ще си блъскаш главата. Точно за паркет и подобни трябва да се изчака да изсъхне добре замазката.
coccinella - специалист
Мда, паркетената фирма предлагат услуга замерване на влагата в подовата замазка, така че ще започнат работа, когато настъпи подходящата влажност.
Илиян Илиев™ - майстор
Остава и пари да искат за тази услуга. :shock:

Замерването на влажността в замазката би трябвало да е задължително, както полагането на вароциментов разтвор между тухлите при зидане, а не да е отделна услуга.
coccinella - специалист
Честно казано, не знам.
Обадиха ми се по тел., че другата седмица ще дойде шефа им, за да види какво е състоянието на замазката.
Тогава щеразбера, предполагам...
Илиян Илиев™ - майстор
Поне тук хората работят така.

Демек обикаляш колкото си ти искаш паркетаджии и този с който сключиш договор идва и си мери без да ти иска пари и ти казва кога може да се сложи паркета.

Ако го викнеш да измери ей така от любопитство или няма да дойде или ще си платиш услугата.
coccinella - специалист
Аз имам пусната заявка във фирмата.
Още декември миналата година съм платила паркетините и ги оставих на склад във фирмата, за да ги съхраняват по изискванията. Изобщо не предполагахме, че имаме проблем с пода и ще се наложи къртене на старата замазка на плочата и правене на нова. Сега, с новата замазка, подът ми е идеално равен, гладък и хоризонтиран. Би трябвало да е песен за паркетаджиите. Само забавянето е леко дразнещо, ама какво да се прави - ремонтите изискват жертви :axe:
  • 1
  • 2

Тема "питанка относно циментова замазка за под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: