Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
radosttttt - напреднал
Минералната мазилка е на 2 г., на места има петна от набит прах. Моля, дайте съвет как да ги отстраня? Пробвах с вода с веро, но не се получи, само се размазва. :? :? :?
SHL - специалист
radosttttt написа:
Минералната мазилка е на 2 г., на места има петна от набит прах. Моля, дайте съвет как да ги отстраня? Пробвах с вода с веро, но не се получи, само се размазва. :? :? :?

Има два варианта, които съм чувал, но не ми се е налагало да ги използвам.
Първият е с пароструйка, а вторият с песъкоструйка. Ако имаш възможност пробвай с пароструйката - почти сум сигурен че ще стане.
Внимавай с песъкоструйката да не свали мазилката.
masteradmin - майстор
Ако наистина петната са от прах само с вода става перфектно. Просто водата трябва да е под налягане. Купи си хубав накраиник за маркуч, които прави налягане. Два пъти съм мил веднъж външна и веднъж вътрешна минерална мазилка и стана като нова.
bob - специалист
Пароструйката не знам, обаче пясъкоструйката със сигурност ще свали мазилката до тухла. А и за работа с такава машина трябва специален костюм за предпазване от летящите песъчинки и от праха който се вдига. Лично съм го пробвал, така че не препоръчвам на никой да ползва такава машина без защитно облекло.
zvetomil - специалист
Имам такава,на терасата до печката и доста се цапа.Мил съм я с кухненски препарат,четка и 1 - 2 кофи топла вода,става добре. :roll:
rendo - специалист
В ТСМ магазините продават битови водоструйки които са като прахосмукачки и вършат хубава работа
А що се отнася за силно нацапана мазилка (аз лично съм чистил опръскана с латекс) с много ситна телена четчица с много меки телчета леко леко и става без да има после поражения по нея
radosttttt написа:
Колега,лесен начин за почистване изпробван от мен е следният:
1.Купуваш от Метро пистолет за боядисване/електрически/около 30лв. струва,купуваш Белина в зависимост от площа,маска за носа и очила и напръскваш цялата мазилка внимателно без да пропускаш.Става като нова! Ако не вярваш пробвай на малък участък ,който не си вижда.
Успех и пиши да знаят форумците как се решава този проблем ,защото пробвах всичко и нищо не се получи.
masteradmin - майстор
е не мирише ли кофти след това ?
Emerald - модератор
masteradmin написа:
е не мирише ли кофти след това ?
От белината ли? Ще помирише малко и се изветрява бързо. Аз най-редовно мия някои неща с белина. Тавана в банята периодически го минавам. :-D Всичко светва.
georgiarg - специалист
И според мен с пистолет и белина ще стане най-добре.

Тема "ПОМОГНЕТЕ! Почистване на минерална мазилка!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: