Най - вълнуващия въпрос зимно време.
илко илиев - специалист
колега от мен запомни който и да ти го прави разширителя се вързва на студената вода и се слага най горе,пълниш системата с антифриз и нямаш проблеми.
vaseto89 - специалист
илко илиев написа:
колега от мен запомни който и да ти го прави разширителя се вързва на студената вода и се слага най горе,пълниш системата с антифриз и нямаш проблеми.
Колега за разширителния съд незнам...но идеята за антифриза не ми допада понеже мой познат му направиха парно напълниха го с антифриз завърши си ремонта на къщата и след около 2 месеца ползване започна да се появява много мухал направо ужас... :( Оказа се,че антифриза е виновен за всичко понеже е разял някакви съединения ли гарнитурки ли не си спомням точно. Има една специална течност която съм я гледал в БауМакс точно за парно откакто е с нея няма никакви проблеми :)
kiss9402 - специалист
И аз така съм чувал.
Внимателно с АНТИФРИЗА :!:

:lol: - нее смешно
vilhemovivi - специалист
Затова най добре на въздух.
Няма радиатори 500лева.
Няма течове и замръзване. :supz:
vaseto89 - специалист
vilhemovivi написа:
Затова най добре на въздух.
Няма радиатори 500лева.
Няма течове и замръзване. :supz:
колега ще ми пояснишли за какво точно става на въпрос?
filmatoplo - майстор
Иска да каже с въздуховоди :wink: сигурно.
илко илиев - специалист
съгласен съм и тая течност става,просто трябва да намери майстора да му го направи така че да работи без помпа.
naskov - майстор
vaseto89 написа:
илко илиев написа:
Колега за разширителния съд незнам...но идеята за антифриза не ми допада понеже мой познат му направиха парно напълниха го с антифриз завърши си ремонта на къщата и след около 2 месеца ползване започна да се появява много мухал направо ужас... :( Оказа се,че антифриза е виновен за всичко понеже е разял някакви съединения ли гарнитурки ли не си спомням точно. Има една специална течност която съм я гледал в БауМакс точно за парно откакто е с нея няма никакви проблеми :)
Разликата между антифриза и течноста от БауМакс е , че едното е отровно, а другото не. Иначе и двете са алкохоли. Когато се работи с тях не се ползват кълчища, а тефлонова лента или други лепила. В противен случай прокапва. Дано майсторите на твоя познат са били в час.
vaseto89 - специалист
naskov написа:
vaseto89 написа:
илко илиев написа:
Разликата между антифриза и течноста от БауМакс е , че едното е отровно, а другото не. Иначе и двете са алкохоли. Когато се работи с тях не се ползват кълчища, а тефлонова лента или други лепила. В противен случай прокапва. Дано майсторите на твоя познат са били в час.
Като прекара втори чифт траби вече всичко е в час :-D

(а кое е отровното,че като ми дойде тъща да си знам хаха шегувам се)
dalgia - специалист
vaseto89 написа:
Здравейте колеги!

Искам да си сложа парно на вилата,но никога досега не съм се занимавал с такива неща и си нямам на представа какво точно ми трябва...искам на приземния етаж(в механата) да имам камина с водна риза и на горния етаж да отоплявам 4 стай с площ около 50кв. с горе долу 6-7 радиатора :)
Единия проблем е,че често спира тока на вилата и какво ще стане ако има помпа ? Възможно ли е да се осъществи парното отопление без да има електрически консуматори или не е проблем това,че спира тока ?

Давайте колеги съвети,мнения и тн. да може да се ориентирам какво искам точно и да преценя какво ми предлага съответния майстор :)
Може да се направи гравитационно не е проблем и то с колектор.Миналата година правихме подобно и работи без грешка само дето рязах камината и увеличихме нагревната повърхнина.С българска камина няма да се стоплиш.Или в механата ще ти е много топло за да ти е топло в стайте или в механата ще ти е нормално и в стайте студено.Мерил съм нагревната повърхнина и не се връзва на нито един модел.Все се получава некомфорт в помещенията.Да не говорим , че работят с ужани згуби.Аз ти препоръчвам френски или в Горна баня един ги прави и работят добре.Панелните радиатори са много добър избор според мен.По нищо не отстъпват на алуминката , дизайна е добър и ще карат повече.Стоманата в отоплителните инсталаций не гние и не се затлачва както във водопровода т.к. няма кислород в системата.Той се отделя при нагряване на водата.
Последна промяна от dalgia на ср апр 20, 2011 11:13 pm, променено общо 1 път.

Тема "Парно на вилата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: