• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 28
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gvladkov - специалист
Искам съвет за вътрешните преградни стени.Мисля че,най-лесно и бързо ще станат със Итонг.
Илиян Илиев™ - майстор
Според мен добро решение.

При добро изпълнение ще е нужна само шпакловка.
gvladkov - специалист
И на мен това ми е идеята.Благодаря за подкрепата :2thumbs:
stivemaster - майстор
Здравейте като цена и качество това http://www.wienerberger.bg/servlet/util ... bg_home_bg ти е варианта .Като бързина на зидане с "гипсово лепило" е като итонга.Размерите гледам са ги объркали в PDF 500/238/80 са.
deo moni - специалист
Итонг е по добре, защото има и шумоизолиращи своиства за разлика от др.
ribnikolaevi - майстор
И ме цитират вече, пък аз да не знам :lol:
jekasus написа:
поста на ribnikolaevi viewtopic.php?f=47&t=13612&hilit=%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0&start=20
Наистина е важно краищата на стремената да навлязат в бетонното сечение. Може да се ползва елементарно приспособление (на един армировъчен скелет за портал на тунел арматуристите се правеха на недосетливи, взех им 5 кг чук и взех да огъвам есовете с него. Скелета им взе да се разпада. И съответно се втурнаха, намериха тръбичка и електрожен и набързо го сглобиха). Тръбичка 7-10 cm се заварява за някакво здраво желязо, перпендикулярно. В тръбата се вкарва края на еса или на стремето и с така направения лост се огъва.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
gvladkov написа:
Мисля че,и 6 кВ ще са достатъчни да включа бойлера и климатичната система в тях,а останалото от ЧЕЗ.
Правим "нещо", което по проект ще дава 10kw в топла вода. Да ме убиеш, не схванах защо мерят водата в киловати. Ориентировъчна цена 8000 в евро. Дано най-сетне проведат официалните изпитания. Но това което аз видях, февруари, на слабото слънце, на 1/3та от мощността си, вдигна 3,9kw. Казвам, това е за топла вода, сиреч връзваш бойлер и клима.
А-ха, 9kw стоплят 1 кубик вода с 10 градуса. Което си е много.
stenmark - специалист
gvladkov Итонга топлоизолира не шумоизилира!Аз бих ги направил щендерна к-ция с двупластов картон.Предимства:Много по-бързо,лесно се прекарват всякакви комуникации,по- евтино е от итонга и други.Всеки сам решава за себе си ,но сравни различните методи и можеби ще видиш че съм прав.
gvladkov - специалист
Това е другия вариант за който си мислех.Не съм смятал колко ще излезе м2 с двата варианта,ако някой има актуална информация ще бъда благодарен да сподели.
n_a-нещо не разбрах,можеш ли да разясниш по-подробно.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
gvladkov написа:
.. n_a-нещо не разбрах,можеш ли да разясниш по-подробно.
Изображение
Този тракер е 3м диаметър на параболичното огледало. Монтира се на земята.
Нямам снимка с пълната комплектация на системата.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 28

Тема "Къща от ICF-нагледно-започна строежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: