Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
noiseless - напреднал
Привет на всички,
Предстои ми преустройство на таванско помещение с термопанели за покрив по проект.
Една от стените, също от панел, не е отвесна, ами под 50-60 градуса наклон и на нея има предвидени прозорци.
Оказа се, обаче, че Велукс нямат точна технология за монтаж на техните прозорци върху покривен термопанел с 3 или 5 ребра. :?
Гладките стенни панели също не са добра опция, защото ще бъдат под наклон и от снадките им ще влиза вода (това ми го казаха от фирмата, която ще доставя панелите). :sad:
Дайте моля ви идеи как да си монтирам прозорци в панелите.
Благодаря!
Иво
iva6ki - специалист
В БГ надали има някой с точната формула за този пролем ,но за всичко има решение :-D
Това на снимката е елемента като същата фирма към която те насочих е техен представител
,но гарантирам не са го правил.Принтирай си я и се разходи да пуснат запитване до фирмата
за този елемент или решение за проблема .Гаранция ще намерят ,но дали ще ти хареса :?
друга бира като питаш за Special element for skylight Art. 405 на ф-ма ElcomSystem

Прикачен файл

AC-pez-6.gif
AC-pez-6.gif (40.1 KиБ) Видяна 7733 пъти
noiseless - напреднал
Златен си, Ивашки - много благодаря!
Проблемът е, че "твойте хора" не си дадоха труда да ми направят оферта за покрива въпреки, че ходих лично, звънях им по телефона та и 2 имейла им изпратих.
Сега ще пробвам пак да ги тормозя - дано ми обърнат внимание за детайла за прозорци.
Иначе, колкото и да струва трябва да го взема, защото всички други опции с ламаринени обшивки и т.н. ми се струват компромисни.
iva6ki - специалист
Щом е такава работата задръж да звънна и ще пиша дали има смисъл да се занимаваш понеже не ми е проблем
и дирекно на производителя координати да ти дам ,но няма да ти обърнат внимание дирекно ще препратят запитването
към тях.
noiseless - напреднал
iva6ki написа:
Щом е такава работата задръж да звънна и ще пиша дали има смисъл да се занимаваш понеже не ми е проблем
и дирекно на производителя координати да ти дам ,но няма да ти обърнат внимание дирекно ще препратят запитването
към тях.
Благодаря много за отзивчивостта!
Един друг въпрос - сега гледам каталога на Elcom System и този прозоречен елемент застъпва отгоре и отдолу нормалния покривен панел. При положение, че моите панели не са на Elcom System, дали ще си паснат с елемент Арт.405 т.е. ширината и височината на ребрата и разстоянието между тях стандартно еднакви ли са на всички панели?
iva6ki - специалист
noiseless написа:
iva6ki написа:
към тях.
Благодаря много за отзивчивостта!
Един друг въпрос - сега гледам каталога на Elcom System и този прозоречен елемент застъпва отгоре и отдолу нормалния покривен панел. При положение, че моите панели не са на Elcom System, дали ще си паснат с елемент Арт.405 т.е. ширината и височината на ребрата и разстоянието между тях стандартно еднакви ли са на всички панели?
Стандарта по принцип се различава с мм ,но на място ще обясниш какво имаш и какво ти трябва.

Току що говорих и ми казаха че си искал 60кв на 15етаж при което не са направили оферта тъй като щяла да бъде много
неизгодна ,но е некоректно че не са обяснили въпреки разходи се виж какво ще ти предложат говорил съм с тях и
успех :wink:
schuldiner - майстор
Този елемент има съществен недостатък - водата от средната улама (между две гофри) над прозореца няма къде да се оттича. Ако кажат, че за тенекето не е проблем задържането на малко вода, да знаеш, че лъжат.
iva6ki - специалист
Колега щом е даден и упоменат за покрив този проблем е решен по някъкав начин за съжаление от снимката не е
ясно съмнявам се в италия да са толко зле че да не са го помислили
noiseless - напреднал
iva6ki написа:
... казаха че си искал 60кв на 15етаж при което не са направили оферта тъй като щяла да бъде много
неизгодна ...
Ха, ха - пък някой казват, че имало криза в строителството и нямало поръчки!
Общата площ на покривните панелите заедно със скосената стената е малко над 90 кв.м. и етажа е 7-ми - е, не е 1 декар хале в полето, ама все пак е нещо.

Още веднъж големи благодарности!!!
noiseless - напреднал
schuldiner написа:
Този елемент има съществен недостатък - водата от средната улама (между две гофри) над прозореца няма къде да се оттича. Ако кажат, че за тенекето не е проблем задържането на малко вода, да знаеш, че лъжат.
Като се обадя ще питам и за този проблем - благодаря за съвета.

Тема "Покривни прозорци в термопанел?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: