Най - вълнуващия въпрос зимно време.
subzero - специалист
днес реших преди да пробвам дали комина има тяга да се кача и да пусна един топуз за да изчисти ако има някъде останал хоросан при измазването му. Имаше оставен капак върху комина, можеби за да не влиза вода докато започне да се използва. Махнах го и пуснах топуза и видях че на няколко места бутна хоросана с които беше измазан комина отвътре. След това махнах кюнците и пробвах дали има тяга комина и видях че си дърпа пушека и вестника гори силно. Погледнах с огледалце вътре и видях че комина е чист и се вижда небето :) Отново запалих камината, но този път им сложих повече дърва и я отворих като се бяха разгоряли силно и за моя радост този път пушека не влизаше в стаята :-D Дано проблема да е бил или от оставения капак отгоре или от пърче в комина и всичко за напред да е както трябва :)
mityom - специалист
ами 100 на 100 проблема ти е бил от капака :lol:
roly - специалист
subzero написа:
... Имаше оставен капак върху комина, можеби за да не влиза вода докато започне да се използва. ...Дано проблема да е бил или от оставения капак отгоре и всичко за напред да е както трябва :)
:weedman: :weedman: :weedman:
boltik - специалист
Ето и снимка на комин за камина ф200мм.Отзад има още ревизорен отвор а отдоло има накрайник,който се свързва с маркуч към мръсния канал да се отича конденза.

Прикачен файл

PIMG0018.JPG

Прикачен файл

PIMG0019.JPG

Прикачен файл

PIMG0021.JPG
bgtok - специалист
Браво!
Ето как има полза от форума.
Изображение
subzero - специалист
а да ви попитам и друго :) Мисля да прекарам пвц тръба до камината за да може да черпи въздух от нея и ме интересува ако отвора на тръбата се намира под камината както е на снимката дали ще е достатъчно за да може да си черпи въздух от нея и колко мм минимум трябва да бъде пвц тръбата :) И надявам се последн въпрос към тези които са си вграждали камините с гипсокартон, трябва ли да има вата и на самия гипсокартон или само на стената отзад. В смисъл този гипсокартон които го дават за пожароустоичив издържа ли на тази температура а и няма ли възможност от самото нагряване на гипсокартона да ми се напука шпакловката отвън или да си сложа и на него вата :) надявам се да съм го обяснил разбираемо и не мн скучно. :)
MAPTO - напреднал
Проблемът не е толкова с шпакловката или боята, колкото с нагряването на конструкцията за гипсокартона - преди всичко заради нея се слага изолацията.
bgtok - специалист
Изолираш с минерална вата+ал.фольо.
Остави си два отвора за циркулация на въздуха.
На моята снимка се вижда долния отвор.(кръгла месингова решетка)

Тема "проблем с пушене на камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: