• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 24
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
hygro - майстор
Уайн принципно не поддържа драйвери, особено тези от ниско ниво. Някой неща заработват, например през ЮСБ, но си е късмет...

Опитай да четеш драйва на Нокията без Уайн - през Наутилус или каквото ползваш там.
ArturDent - Почти Безобиден
Илияне, и ти като всеки Linux, потребител стигаш до момента в който пак ти трябва Windows ;)
Заеби Wine, не работи с доста неща. По-популярните програми ги има на сайта на Wine, дали са съвместими.

Ако ти трябва нещо с което да пускаш инцидентно Windows програми - VMware.
Направи си една виртуална машина с Windows и това е. В конкретния случай това може да не ти помогне, но да имаш предвид.
hygro - майстор
Така е. Корпоративния интерес е (почти) непробиваема стена и още дълго време фирмите ще се страхуват да поддържат адекватно алтернативни ОС. Еле па Нокия, дето наскоро направо си отвързаха колана пред МС т.е. техните устройства в бъдеще ще стават все по-несъвместими с каквото и да е... Беж от тази марка...

Софтуерните пакети за Ериксон и ХТЦ работят на едно лаптопче перфектно под ВМуер - не би трябвало да има причина и този на Нокия да не ще.
Илиян Илиев™ - майстор
То лесно се намира комп от приятел за инсталация на тоз уж безплатен навигатор. Не ми се инсталира уиндоус заради телефона. По-скоре ще го прасна в земята или ще търся начин и на него линукс да сложа и те така. :-D

Благодаря за съветите. Ще пробвам и това ВМуер. Очаквам с нетърпение и включването на линукс ползващите. От извора демек глътка да отпия.

Иначе относно марките нямам много наблюдения. Преди години имах нокия 7650(ако не бъркам номера, демек тая зелнката дето се отваряше като чекмедже) и останах очарован. Все пак преди около 7 години си беше яката работа.

После го замених с чисто нов SЕ Z1010. Е няма толкова здрав отварящ се телефон. Още ме е яд, че го продадох. Сигурен съм, че ако не го бях продал и до днес щях да съм с него.

Та него го замених с чисто нов SЕ Р910i. Ми и той се оказа добиче и то от най-здравите. Първата година гледан като писано яйце. После ми писна всяка сутрин и вечер да сменявам карти и телефони и завалията потегли към строежа. Само той си знае какво е понесъл, неотлъчно с мен по време на работа. Пепеляк, мазилка, шпакловка, дъжд, падания, удряния при преминаване на тясно и много други премеждия над 5 години. Завалията загуби глас преди коледа и си го връщаше само с удар в масата, а напоследък не искаше да си го върне и за това взех друг. Даже се получи лек проблем с тъча в долния край, като натисна седмицата ми дава че съм натиснал деветка. Батерията е желязо и до днес. За съжаление май няма вече телефони с такива батерии.

Ако тази нокия изкара поне 2,5 години в тези условия ще съм доволен и от нея, макар и без навигатор поради липсата на уиндоус. Демек ще ми е стъпила на същите пари като предишния - под 100 евро на година. И все пак добичето го купих с много повече аксесоари.
sstefanov - майстор
Виж това дали няма да ти свърши работа. Аз не съм го пробвал:
http://www.gnokii.org/
Илиян Илиев™ - майстор
Изтеглих всичко директно на телефона през вифито. Не съм очарован от точността на навигатора, но се ядва.

Сега имам друг въпрос:

- С програмата GIMP или някоя друга евентуално може ли да се поставя воден знак или прозрачно лого или там как се казва на снимка?

Примерно както е СХЛ на тази снимка, но да е с по-голяма площ и да е прозрачно. И ако да, то моля да ми обясните как става.
Изображение
sstefanov - майстор
Търси
gimp watermark
или
imagemagick watermark
Илиян Илиев™ - майстор
Къде да го търся? В нета или в Управление на софтуер?
Илиян Илиев™ - майстор
Всичко на английски пише и нищо не разбирам.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 24

Тема "Linux - Има ли почва у нас - въпроси - отговори - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: