От мобилни телефони до цифрови камери
rutaro - специалист
Отваря се с Sprint-Layout5
svetliopi44 - Чирак...
rutaro написа:
Отваря се с Sprint-Layout5

:prayer: :prayer: :prayer:
Благодаря колега ...
:partyman: :partyman: :partyman:

Сега ако ми подскажете и какво точно реле да взема ... :) май ставам нахален ... :?
rutaro - специалист
Релето може да е всякакво с работещо на 12в DC и ток над 2,3а.
Транзистора го замени примерно с TIP122, 120, 121 a d1 може да не го слагаш, ако в транзистора
си има вграден.Ще се наложи да размениш и крачетата на транзистора.
Johny - майстор
miroton написа:
Ето ти схема,но работи с нажежаема жичка http://evm.wallst.ru/main/145ap2/index.htm
Това нещо работи добре. В къщи имамам 2 димера оригинални-руски и работят повече от 10 години. Имам и регулатор на напрежението за 1500 Вт товар /просто по-голям радиатор/. Но ..... намирането на чипа 145АП2 е доста проблемно. Има аналози, но и те са проблемни.
Светльо - при кратко чукване на сензора се задейства мигновено, а при задържане-плавно.
svetliopi44 - Чирак...
Джони, схемата ми допадна ... лошото е че е за нажежаема жичка ,а аз искам да управлявам луминисцентно.

Хрумна ми една идея и се надявам с ваша помощ да я осъществя.
На схемата R1 може да се промени за да се легулира чувствителноста на бутона.
Има ли начин да се направи с някакво тримерче да се легулира ... слагат се няколко резистора с различна големина , а не да запоявам и разпоявам ... имам предвид че бутона ще е на метър и нещо от платката и предполагам ще е получи допълнително съпротивление от самия проводник.
svetliopi44 - Чирак...
Нещо се оплетах с релето ... :-D
Кажете дали са ми правилни расъжденията

изводи 1 и 2 ги връзвам на платката
фаза 220 връзвам на краче 5
краче 3 към лампата
незнам дали съм прав ,но мисля че така ще получа нормално отворен контакт и при докосване на бутона ще се затвори веригата ... :?
обаче ми виси краче 4 така ли да си го оставя ... :?:

Изображение
lenko71 - специалист
Не, извод 4 е общ. Нормално отворения контакт е 4 - 5, т. е. ползваш тези два извода.
Извод 3 не ти трябва.
svetliopi44 - Чирак...
Благодаря Ленко ... :partyman: ,значи ли това че мога да управлявам 2 вериги с това реле ... :?:
Или вариантите са нормално отворена верига на 5 , и нормално затворена на 3 ?

Тема "Схема Touch Switch Control" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: