• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
PCL82 - майстор
Не прочетах каква е идеята, но ако замисъла е да се направят няколко плочки със фигурка за акцент може и на ръка. Взима се карбонова ножовка. Това се едни пръчки с агразив, които се слагат на лък за ножовка. Режат от всякъде и рязането може да е криволинейно. Дебелината на ножовката е около 3-4мм.

Могат да се срежат две плочки едновременно и от едната да се вземе вътрешното, а от другата външното парче. Ако плочките са разноцветни частите им се разменят и се получават 2 нови плочки наведнъж. В стил ин-ян. Срезът ще се фугира и ще стане интересно.

Цветенца, рибки, слончета и там каквото се сетите...

Най-добре е да се вземе резбарско лъкче и една дъска "лястовича опашка" за него.
Човек да седне вечерта без да бърза да изреже фигурките и на следващият ден майстора да ги пилне и залепи.
jekasus - майстор
PCL82 написа:
Не прочетах каква е идеята, но ако замисъла е да се направят няколко плочки със фигурка за акцент може и на ръка. Взима се карбонова ножовка. Това се едни пръчки с агразив, които се слагат на лък за ножовка. Режат от всякъде и рязането може да е криволинейно. Дебелината на ножовката е около 3-4мм.

Могат да се срежат две плочки едновременно и от едната да се вземе вътрешното, а от другата външното парче. Ако плочките са разноцветни частите им се разменят и се получават 2 нови плочки наведнъж. В стил ин-ян. Срезът ще се фугира и ще стане интересно.

Цветенца, рибки, слончета и там каквото се сетите...

Най-добре е да се вземе резбарско лъкче и една дъска "лястовича опашка" за него.
Човек да седне вечерта без да бърза да изреже фигурките и на следващият ден майстора да ги пилне и залепи.
Преди 3-4 години бях изрязал картата на българия на плочката с флекс и клещи, ей-така за един приятел.За клиент- да цака за гъзория, толкоз колкото кажа.
ribnikolaevi - майстор
jekasus написа:
Преди 3-4 години бях изрязал картата на българия на плочката с флекс и клещи, ей-така за един приятел.За клиент- да цака за гъзория, толкоз колкото кажа.
Ех, туй цакане, на някой "майстори" все им е в акъла. Като Ви чета как цакате и прецаквате ... имам чувството, че това ви е по-важно от самата майстория. Като шофьорите на градския транспорт, които си засилват автобуса към неправилно пресичащата баба, за да я научат ли, за да я възпитат ли (на 70-75години женица ...).
И като цака някой клиент какво спечели? Собственото си уважение, задоволството, че си важен, или още повече клиенти?
Иначе за всяко нещо си се плаща. За гъзариите - повече, щото малко хора могат да го направят. Но да имаш отношение, че цакаш и прецакваш - ПФУ :vom:
А пък ако клиента се почуства цакан идва и един логичен въпрос: какво става с нещата, с които си се издънил? Защото всеки се дъни някъде. И тогава идва момента цакания клиент да ти каже - Я да видим тук какво си направил, а не да си затвори очите за някои дреболии и вместо като се срещнете после да се поздравите, да се гледате навъсено ...
boreto1 - специалист
Голям смях , никой не чете само си пише глупости по-напред писах каде и какво трябва за да си направиш отвор какъвто желаеш било то в фаянс или гранитогрес .Ако е за две плочки обади се на маисторите от форума и ще ти ги пробият за 1 мин. или си поиграи с флекса и клещите 5 мин. сам .
erkamu - специалист
Здравейте,
Искам да ме посъветвате как се правят отвори в плочките за захранването на мивка?
От време оно си спомням, че където е центъра на отвора-плочката се реже на две и после с клещи се издялва отвора. Но това предполагам вече е доста архаично.
Знам, че има боркорони-но въобще не знам каква е ценета им и дали си струва да ги купиш за 5-6 отвора.
Има лио някакви алтернативни способи за нарязване на отвори?
Друго което се сещам е-да се начертае окръжност и после с тънко свредло да се разпробият 1001 дупки, докато падне начертаното и после предполагам с пила ще може да се доизглади повърхостта на среза.
Всички това са наивни предположения-а как се прави на практика в днешни дни?
big_death - специалист
Един от лесните начини е да си нарисуваш окръжноста и после с неметал диск на малък шлейф, внимателно оформяш от към лицето докато падне глазурата , и после може да пооформиш кадето се наложи с клещи
ESPACE - майстор
Преди 20 и повече години просто пробивах с 6 -10 -13мм свредла дупка в плочката и с един як нож си я разширявах. Бързо ставаше. Сега боркорона с диамантена посипка не струва чак толкова много но все си мисля, че ако почна да пробивам незалепена плочка ще я счупя. Ако плочката е залепена няма проблем, пробива се идеално.
VLADO66 - майстор
Аз ги правя така-на обратната страна на плочката където е отбелязан центъра на отвора прорязвам кръст с диамантината без да излизам отдолу(да ме води) и след това изтънявам мястото и след това с керпедените оформям отвора.
erkamu - специалист
VLADO66 написа:
Аз ги правя така-на обратната страна на плочката където е отбелязан центъра на отвора прорязвам кръст с диамантината без да излизам отдолу(да ме води) и след това изтънявам мястото и след това с керпедените оформям отвора.
Можеш ли да обясниш по подробно? какво представялва диамантина?с какво изтъняваш? Все пак не правиш ли някакъв отвор в началото?
А какво ще кажете за използване на този комплект абразиви?
Прикачен файл:
abraziwi.JPG
abraziwi.JPG (25.22 KиБ) Видяна 3620 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "кръгли отвори фаянс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: