Всички въпроси за вилата.
dadko - майстор
По нашия край на сместа от пясък и чакъл казвахме "баластра" А филца- е ситен чакъл.
Ако ще си правиш тротоарните плочки за себе си- сложи повечко цимент, за да не се ронят. Успех с начинанието.
Фло - специалист
radoslav160 написа:
Имам бетонобъркачка и вибромаса. Някой ако знае точната рецепта да сподели и едрината за трошения камък.
Трябва да е с принудително смесване бетонобъркачката,сместта да е земновлажна. Обикновенно тези бетонобъркачки са вертикални с неподвижен кожух и въртящи се лопатки или пък с въртящи се винтове.
pipbel - майстор
Извинения към автора на темата.
Фло,да те ползвам, тъй и тъй си цъфнал тука.. :-D

Дай ми рецепта за външна мивка please.
Смятам да я правя с бял цимент и бяла мозайка 4мм. 1:1 доколкото съм чувал.
Нещо по-специфично (по-удачно) да посъветваш ?
Фло - специалист
pipbel написа:
Извинения към автора на темата.
Фло,да те ползвам, тъй и тъй си цъфнал тука.. :-D

Дай ми рецепта за външна мивка please.
Смятам да я правя с бял цимент и бяла мозайка 4мм. 1:1 доколкото съм чувал.
Нещо по-специфично (по-удачно) да посъветваш ?
Само белия цимент не е много подходящ за външни атмосферни условия! Ползвай цимент от зелените торби R42,5 N или го смесвай с белия цимент да речем 1част бял и 2 части от зелените торби. Пак побелява добре после след втвърдяване,ако търсиш ефекта мивката да е бяла.Струва ми се,че мозайката може да е №2 към 60 % и останалото да е мраморно брашно до 100% от инертния материал,аз поне така бих го направил. За водоплътност и интензивност на белия цвят може да добавиш при смесването около 1 % от масата на цимента бяла акрилна фасадна боя или да намажеш повърхността на мивката с импрегнатор за бетон от 30 мин.до 1 час от набиране на първоначална якост,който по принцип съдържа същата съставка акрилат.
pipbel - майстор
Ей, цар си, ще те послушам.
Мерси :)
Iliev Labs - специалист
complast написа:
За обществени поръчки пропорциите са други.Успех.
Интересно ми е, каква е разликата?
complast - специалист
Iliev Labs написа:
complast написа:
За обществени поръчки пропорциите са други.Успех.
Интересно ми е, каква е разликата?
За качествени тротуарни плочки се препоръчва 550-600кг цимент на 1м3 бетон.Няма начин да спечелиш поръчка ако слагаш 600кг. цимент.
Фло - специалист
Това с влагането на 550-600 кг цимент на 1 м3 бетонова смес е рецептура от съветското време на застоя,когато в цимента се е слагало какъв ли не отпадък от промишлеността,продължават в тоя дух и сега. Високоякостен бетон става и с 300 кг.цимент,ако му се добави от 5-15% силициев диоксид от масата на цимента микронизиран ,с маса 650кг/м3 /650гр/литър/. Въобще на запад вървят към намаляване на количеството на цимента в бетона, затова пък повишават неговото качество с използване на добавки .
complast - специалист
Фло написа:
Това с влагането на 550-600 кг цимент на 1 м3 бетонова смес е рецептура от съветското време на застоя,когато в цимента се е слагало какъв ли не отпадък от промишлеността,продължават в тоя дух и сега. Високоякостен бетон става и с 300 кг.цимент,ако му се добави от 5-15% силициев диоксид от масата на цимента микронизиран ,с маса 650кг/м3 /650гр/литър/. Въобще на запад вървят към намаляване на количеството на цимента в бетона, затова пък повишават неговото качество с използване на добавки .
По тия рецепти направиха кулата в Останкино преди 50 и кусор години и още не е паднала.Ако русняците бъркаха цимент с мраморно
брашно отдавна и помен от нея да няма.
Апропо,силициевия диоксит не е ли пясък.
Фло - специалист
Антоне,смисъла на използване на микронизирания силициев диоксид в дози от 5 до 15 % от масата на цимента е,че той има много голяма специфична повърхност стигаща до 800 квадратни метра на 1 грам.,най-често срещания има 200-400 м2/1гр.специфична повърхност.
Това са микрочастици от 5-600 микрона с размер на порите от 2-50 нанометра.Използва се да задържа направната вода в бетоновата смес,така,че да протече нормалната хидратация на цимента,като след това прави здрави силициеви връзки.

Тема "Бетонни изделия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: