• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 18
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
corropt - напреднал
Припомних си какво съм учил в училище по практика и ъглите ги направих с разцепване на жилата. Доста по добре става като захващам с фибата само средното жило отколкото 3те едновремнно. Кабела не е изпънат като ''струна'' сигурно към края къщата която съм започнал ще се усъвършенствам. Прилагам и 1 снимка от съботният ми трудов ден :)

Прикачен файл

rsz_simeonovo_005.jpg
gecata82 - специалист
а бе колега по горе ти писах използвай кабелни превръзки по тухлите не харчи фибите
v_krumov - напреднал
gecata82 написа:
колега просто по тухлите използвай кабелни превръзки (свински опашки), а там където е бетон не хващай всички жила с фибата а цепи кабела и хващай 1 или 2 жила само и ще стане струна кабела, а и мисля че на ъглите може да се постараете повечко

Как става номера със свинската опашка по тухлите? :?
Сложи нещо нагледно да видя и аз. #-o
stanimir62 - специалист
Аз пък изкам да видя как става в една кухня която има 4 кръга най-малко как ги навираш м\у тухлите 4 кабела.
gecata82 - специалист
stanimir62 написа:
Аз пък изкам да видя как става в една кухня която има 4 кръга най-малко как ги навираш м\у тухлите 4 кабела.
колега нещо не мога да те разбера за каква кутия говориш.
corropt - напреднал
не КУТИЯ, а КУХНЯ

Иначе и аз живях с мисълта, че ще мога да слагам кебели между тухлите и ще стане по добре, но това важи за точно определени участъци и то ако са малко кабелите и имаш по големи фуги между тухлите. Достигнах до извода, че да разчиташ на този начин на полагане има много ''ако'' и затова не си струва да се мъчиш да завираш кабелите по тухлите
stanimir62 - специалист
То си личи кой е бил на фронта и знае как свистят шрапнелите.Така, че коване му е маиката поне до първа кутия, а посл копане .За тридесет години в занаята така започнах и така смятам да финиширам.
lz1tar - специалист
За кооперация с 12 апартамента плюс гаражи и мазета и 1 или 2 магазина колко тона лепило трябват.Едно пиронче-1 ст.,1 опашка-3 или 4 стотинки.Там където е с четворки се ползват кухините,лошото след това е ,че никакъв детектор не може да хване кабела.В бетона по принцип когато се правят кофража и арматурата се полагат тръби, но не гофре.Почти всички искат кабелите да не са върху тухлите,води до преразход на мазилка.За 600кв.м. РЗП се получаваше добра сума .
gecata82 - специалист
колеги нещо нещата се объркаха съвсем, Аз мисля че говорим принципно на не за коопераци, хотели и т.н. За мен това с коването е вече минало, в началото когато почнах да работя и аз така работех - коване , гипс, сваляш пирончета , ковеш отново като хвърляш половината пирончета защото или са се изтъпили или се чупят, след като започнах да работя с фиби и кабелни връзки мога да ви кажа че направо се родих.Изпълнението става бързо , лесно и качествено, може да се направи и без да се ползват кутийките на тухлите, а по въпроса с мазилките мисля че е изчерпан, просто не съм сигурен че някой ще опъне кабела по добре с пирончета отколкото с фиби, и ще стане по здраво, в това не може да ме убеди никой,така че сравняването на цената на пирончетатаи гипса, с това на фибите и връзките за мен е немислимо. С едното 'пестиш' пари , а с другото време. И нека све пак да не забряваме че ВРЕМЕТО Е ПАРИ.
vk - специалист
ето също едно добро решение
Изображение
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 18

Тема "полагане на мостов проводник под мазилката" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: