• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
fireman160 - напреднал
Телевизорчето е на две години и нещо с изтекла гаранция. При опит за пускане от време на мреме отказва. При размърдване на захранващия кабел с лек натиск в различни посоки тръгва. Пробвах с друг кабел, който е същия като на мониторите и компютрите и резултата е същия. Проблема е съществувал и до като е бил в гаранция, но в магазина са сменяли само кабела. В сервиз не е влизал и консултантите от голяма търговска верига, от която е закупен са решавали проблема така на място и не са препоръчали ремонт в сервиза си. Не е и използван много. Имам от скоро и сега се ползва по-често и това е много дразнещо. Забелязах, че средния извод на захранването на самия телевизор е леко нагорял и предполагам, че е маса. Левия и десния са си съответно фаза и нула. Предполагам студена спойка на захранването. Умея да запоявам добре и ще се справя. Но проблема е, че не мога да го отворя. Никъде не се виждат болтчета. Да го вкарам в сервиз и да им платя за некоректното отношение до като беше гаранционен също не ми се ще. Оставям този вариант за последен. Молбата ми е за съвет, как се разглобява такъв телевизор.
s_gangalov - напреднал
Предполагам , целия е захванат с щипки , които трябва да се откопчеят за да се отвори. Леко между капака и лицевия панел трябва да се подпъхне с някакъв тъп предмет (например тъп нож или скалпел) , за да може да се откопчеят щипките. Трябва да се действа много внимателно. , но моя съвет е по добре да го занесеш в сервиз , защото проблема може да се окаже на друго място. Все пак ти пожелавам успех.
shefcheto91 - специалист
Според мен проблема е в спойката на буксата към платката често се случва зарди ваденето на кабела при лоша сопйка може и още в фабриката да е станало
Моя съвет е да провериш за скрити болчета или за такива който са покрити с гумени или пластмасови тапички. Също така смятам че ще е ако направо махнеш буксата и залепиш директно кабела или ако я смениш с някоя от изгоряло захранване но само ако проличи че спойката на буксата е добра и проблема е в нея ако ти трябва някоя аз ще и дам имам от захранване на пс Успех. :) :partyman:
s_gangalov - напреднал
Извинявам се колега , но за какви гумени и пластмасови тапички говориш. Ти някога отварял ли си LCD монитор , щото аз с такива тапички не съм виждал но знае ли човек. Относно монитора , човека да си го направи както трябва , а не да реже кабели и да маха букси. , щото по същата логика по добре да му отреже щепсела и да заработи кабела в инсталацията щот и той някой ден може да прекъсва.
shefcheto91 - специалист
Gangalow ако си нервен си изкарай яда някъде другаде.
Хубаво работиш това но защо ти трябва да обиждаш другите хора, все пак сме тук да помагаме на хората а не да се обиждаме нали ???
Мога да ти кажа че и главните готвачи правят ядене цял живот но това не ги прави перфектни един главен готвач може да сгреши нали?
и да отварял съмточно такъв монитор който освен че беше захванат с щипки имаше и шрафти който бяха скрити под гумени тапички (човек колкото и да е видял и да е научил няма как да е видял и да знае всичко)
Яд ме е само че този хубав сайт има място за хора като теб който няма каде да си изкарат яда и се нахварлят върху другите
velsi - Почетен майстор
shefcheto91, мисля, че в случая преувеличаваш и се опитваш да направих от мухата слон. Първо не видях никъде s_gangalov да е споменал, че това работи (не знам какво имаш предвид под "това"). Освен това не виждам и с какво те е нападнал или пък обидил, така че моля те не създавай излишно напрежение.
shefcheto91 - специалист
Предполагам че каквото и да кажа или дори да не кажа може да се приеме за обида, заяждане или да ме изкара виновен. Извинявам се ако има нещо или съм обидил нещо но аз чета между редовете и аз не приемам комнтара му като много положителен особенно към последната част Който квото иска да си мисли но на мен не са ми приятни хората който се мислят за велики особенно когато коментират мнението ми (може би зарди техници който нищо неможеха с който съм работил знае ли човек)
s_gangalov - напреднал
Не искам да влизам в спорове и заяждане с когото и да било. Ако съм засегнал някого , моля да ме извини. На собственика на монитора му пожелавам успех с разглабянето и ремонта , но да бъде така добър да каже как го е отворил и какво е излязло накрая.
shefcheto91 - специалист
Извинявам ако и аз съм обидил или засегнал някого
на мен ще ми е интресн ко може д сподели какво е стало с монитоа или телевизор не съм сигурен
fireman160 - напреднал
Разбира се, че ще споделя.
За сега нищо. Просто не ми се занимава да го нося на тоя етап в сервиз, който е към магазина. Ще изчакам още мнения. Убеден съм, че във форума има знаещи хора и могат да помогнат с акъл, но или са пропуснали темата или замълчават. Прочетох доста от темите за монитори преди да пиша тук и съм наясно, че ме мислят за пълен дилетант в тази област и не са далече от истината. Но е въпрос на принципи. Преди да дойде в мен е връщано два пъти в магазина и двата пъти са му сменяли захранващия кабел от други телевизори. След това им е омръзнало на предишните собственици или са се чувствали неудобно и до там. Или е надценявал възможностите си консултанта или е бил некоректен. Няма и двайсет часа работа за две години и сега при изтекла гаранция да им плащам.
  • 1
  • 2

Тема "Samsung Sync Master 933 HD" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: