Мечтата на всяка домакиня
vaskata.v - напреднал
Taкaaa - плотовете и гръбчетата са си на място - плотовете благодарение на яки Г-образни планки, а гръбчетата /благодарение на съвета на колегата SoWhat :prayer: / са наплескани с кюфтета Експрес фикс. Отидоха две опаковки - тия са луди от хенкел - цената на тва лепило е близка с това на златото. :axe: :rolleyes:

Не се налага да слагам лайсни по външните ъгли на гърбовете - прецизно измерих и си ги поръчах в точни размери и кантиране на правилните страни. :-D :supz: С малко подпиране /с пирони оттук оттам/ и тиксо ги оставих няколко часа. Сега са като отляти. Като мога ще снимам да покажа.

Сега ми идва момента с вратичките и имам едно двоумение. Искам да са от MDF - цвят крем гланц. Обаче всички са разни извратени размери и с постформинг няма да стане.

Въпроса ми е какви плоскости да си поръчам - с акрилно или с ПВЦ покритие? Какви са плюсовете и минусите на едното и на другото?
shadowman - майстор
Постформиннг може да се поръча по размер, а не само на ширина 300/350/400/450/500/600. Акрила е по-скъп, другото е супергланц (high gloss), може и врати от модекс. Нещата които искаш са скъпи около 100 лв/кв (-+) и всяка грешка е бърка в джоба.
Slavi1 - напреднал
Дали акрил, дали МДФ гланц - все еднакво се драскат, постформига е малко по-издържлив. Накракто от професионален опит не ти препоръчвам гланцови елементи - и плотове и фронтове! Успех с начинанието!
SoWhat - специалист
Радвам се, че малко съм помогнал.
Вече всички видове вратички/материал/ може да се правят по размер на клиента.
1. Постформинг- 110 лв./м2
2. Вакумиран /мембранен/ МДФ/ - 140-160лв./м2 - според модела.
3. Polygloss /изглеждащи най-луксозно/ - с кантовете, отива към 200лв.м2
1и2 са цени на МОДЕКС. 3 на ЕСО-63. .Всичко в Пловдив.
shadowman - майстор
Колега, цените са ти малко нагоре.
SoWhat - специалист
Цените не са мои, а на съответната фирма, предлагаща тези артикули. Справки нета и съотв. фирма.
vaskata.v - напреднал
Tова за избора на материала, сега за себе си ще го оставя като отворен въпрос.

Сега чисто технологично имам питане за размери на вратичките:

1. В единия шкаф ми се пада една страница между две вратички. На страницата ще има панти от лявата страна и вратичка от дясната /на която пантите пак ще са отдясно - не на същата страница/ . Та като смятам размерите на вратите, колко трябва да припокрият страницата съответно лявата и дясната вратичка? И какви панти да си взема за лявата?

2. На два долни шкафа се получава част, която е сляпа и няма да има вратичка, аз съм поставил сляпа страница за която ще хващам вратичките, които ще са в една равнина със същата. Това значи ли, че трябва да си взема от т.нар. панти на 180 градуса?

Благодаря предварително. :?

Прикачен файл

edna stranica.jpg
edna stranica.jpg (36.09 KиБ) Видяна 7215 пъти
shadowman - майстор
За горния шкаф взимаш панти средно рамо/полупокрит кант, а за долния взимаш прави/ в ена равнина/ щолен. Пиша така понеже в различните магазини използват различни термини. При горното положение отворите за пантите трябва да се размина че да не се засекат винтове с които ще хващаш вратата към страницата.
Slavi1 - напреднал
За горния шкаф панти средно рамо, но само за средните врати, за крайните са си нормално високо рамо. За чист луфт/с канта на вратата/ ти препоръчвам 4 мм. по височена и ширина. Пантите за шкафа с глуха част наистина са 180 градуса, като по нашият край им казваме "успоредни панти". Като гледам най - вероятно те ще са на лявата врата на шкафа за мивка - пресметни си глухата част, така че, вратичката да може да се отваря свободно и да не опира в пералнята /или съдомиална машина/, защото все по-често има уреди с избуначен дизайн - аз смятам за дълбочина на уреда 60 см., а то с копчетата е 65 и ти се стъжнява живота :?
SoWhat - специалист
Да допълня малко колегите - вратичката с панти полу-кант ще покрие около 9мм. от челото на страницата. С малко реглаж може и да го намалиш. Като оставиш 3-4 мм. м/у вратичките, сам смятай/колко широка/ до къде трябва да бъде другата врата. На втория въпрос са отговорили изчерпателно. М/у "мъртвата" страница и прилежащата /като се монтира/ и вратичка има 2-3 мм. разстояние. Да го имаш впредвид де.

Тема "Кухня - поредният аматьорски опит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: