Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте.Ще си правя парно на двуетажна къща.Въпроса ми е ,дали мога да поставя котела между двата етажа.Имам едно помещение което се пада с около метър,метър и нещо по високо от първия етаж и ако сложа котела там дали ще се върти водата и на двата етажа.Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно моля да помогне.
kiss9402 - специалист
Ако си с помпа няма абсолютно никакъв проблем. Слагай и не се безпокой :)

Поздрави !
fbr - майстор
Ако ще е на твърдо гориво, склада да е възможно най-близо. Един месец отоплителен сезон и ще разбереш защо.
Да с помпа ще бъда и котeл юнкерс 24 kw.Значи би трябвало да нямам проблем,защото един приятел ми развива някаква теория ,че първият етаж щял да бъде винаги студен.
kiss9402 - специалист
Няма такова нещо. При мен беше така 15 години с етажно котле. Но колегата писал по-горният пост е прав че ще се наказваш с горивото (дърва или въглища). Помисли за това. :?:

Поздрави !
LazarGanev - "Велик майстор"
Какви са размерите на комина - светло сечение и височина? Юнкерса има сериозни изисквания за комина - да не се окаже, че не му достига височина на междуетажната площадка?
Ами комина сега ще го правя с коминни тела,мисля че бяха 30 см светло сечение и височина някъде към 6-7 метра.
LazarGanev - "Велик майстор"
За 24кВт котел и 6м височина се иска минимум ф200 светло сечение

Тема "Малко помощ за поставяне на котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: