• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
joro12 - напреднал
здравейте,възможно ли е да се монтира пелетна горелка на котел на твърдо гориво "De Dietrich"CF126 и ако има вече такова изпълнение моля за снимков материал и евентуално каква горелка е подходяща за този котел
naskov - майстор
Аналогично на Виадрус У22 и У26 трябва да стане. Необходимо е само преработка с фреза на долната врата на котела.
LazarGanev - "Велик майстор"
Или с ъглошлайф :wink:
Bobivan - специалист
Или на лазер,плазма,вода.....
filmatoplo - майстор
Днеска 1 човек с котел Де дитрих ме извика да му погледна налягането в системата -като се разправяхме аз му казах как да си регулира регулатора за въздух :) И сега най смешното -регулира го той на 80 градуса при палене , след 1 час котела вдига 80 и регулатора затваря автоматично вратичката -а човека 3 години все обвинявал баща си и жена си че затваряли вратичката :lol: :lol: -чак сега разбра истината . :supz:
joro12 - напреднал
разпитах в една фирма за горелка и като им казах за какъв котел става въпрос ми отговориха, че става обаче имало проблем защото на задната стена на котела чугуна изгарял понеже не е изцяло водна риза. Някой има ли такива наблюдения и това как най добре може да се избегне.
LazarGanev - "Велик майстор"
Принципно огънят не отива до задната стена. Колко секции е котела?
filmatoplo - майстор
Това пък кой го измисли, как тогава котела ще издържи зареден догоре с въглища :wink: .Идинствено се нагрява при извода на димоотвода .
joro12 - напреднал
общо с предната и задната са 6 секции
filmatoplo - майстор
35 киловата ли , спокойно няма да имаш проблеми.
  • 1
  • 2

Тема "пелетна горелка на котел "De Dietrich"CF126" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: