Напишете въпрос свързан със санирането.
prascho - майстор
здравейте,

трябва да направя ремонт на спалня. Ще сложа 6 мм депрон върху стена с латекс. Въпроса ми е : 1. да ми препоръчате някакъв грунд преди да залепя плоскостите /требва да е логично да сложа грунд при лепене, все пак си е латекс/; 2. някой работил ли е с лепилото на вебер 450П /ползвал съм Клебешпахтел, но знам, че е по-скъпичък; дали 450П може да го замени подобаващо/лепене и шпакловане/; искам искрени мнения, ако требва ще взимам Клебешпахтел/. Мерси.
root666 - специалист
Така и така ще хлепаш, сложи повече от декоративните 6 мм.
Тани - модератор
Това решение може да се нарече по много начини, но не и топлоизолционно. Ти поне си дългогодишен участник и знаеш всеки път до какви изводи стигаме като се спомене депрон. Ползвай търсачката и провери!
pipbel - майстор
prascho е повече от на ти с ТИ-те и щом е избрал тоя вариант значи има солидна причина. Няма нужда да се разубеждава, а да му се отговори на конкретните въпроси.
prascho, препоръчвам ти Вебер флекс, не знам кой номер е, майсторите ми работят само с такъв, включително и навън, 15 лв е торбата.
Ама вземи го понадраскай малко тоя латекс ако питаш мен.

Ако бях на твое място бих ползвал ПУ пяна за ТИ за залепяне.
prascho - майстор
С дървена дограма съм. Няма възможност да направя предстенна обшивка, а вариант ЕПС и ХПС знам, че не е приемлив поради възможността от мухъл и загубата на акумулиращия ефект. На таванския етаж сложих на външните стени депрон. Дали ще е за добро или лошо времето ще покаже. Знам, че депрона е бош лаф работа. най-добре ще да е да се напправи външна изолация с каменна вата, ама кога ще се прави е божа работа. Стаята е на сестра ми и няма да се обитава ежедневно. Но пък е най-студена тъй като е с три външни стени/юг,запад и север/. Да си призная леко се колебая дали да слагам депрон или нищо да не слагам.

Материали: ако слагам по -скоро ме влече Дуоконтакт и грунд Бетонконтакт на Баумит. С вебер не съм работил. Дуоконтакта има ли фибри? Лошото е, че все още не се обитава таванския етаж за да преценя дали депрона е лошо решение. Притесненията ми са продиктувани от възможността за смяна на дограма в бъдеще и ефекта, който ще се получи в тази стая. За таванския етаж голяма част от влагата ще излиза през ватата отгоре въпреки наличието на паропреграда.
8180 - майстор
pipbel написа:
prascho е повече от на ти с ТИ-те и ...
Тъй, тъй, ама днес какво му стана? :?
pipbel - майстор
Бе и аз като чета поста му след моя се питам.. :?
Аз бих напенил поне 3см фибран по стените и после дървесен цвят МДФ от 7-8лв/м2 пак с ПУ пяна за финиш (да се коригира мекотата на стената и се избягват мокри процеси).
Тани - модератор
prascho написа:
С дървена дограма съм. Няма възможност да направя предстенна обшивка, а вариант ЕПС и ХПС знам, че не е приемлив поради възможността от мухъл и загубата на акумулиращия ефект. На таванския етаж сложих на външните стени депрон. Дали ще е за добро или лошо времето ще покаже. Знам, че депрона е бош лаф работа. най-добре ще да е да се напправи външна изолация с каменна вата, ама кога ще се прави е божа работа. Стаята е на сестра ми и няма да се обитава ежедневно. Но пък е най-студена тъй като е с три външни стени/юг,запад и север/. Да си призная леко се колебая дали да слагам депрон или нищо да не слагам.

Материали: ако слагам по -скоро ме влече Дуоконтакт и грунд Бетонконтакт на Баумит. С вебер не съм работил. Дуоконтакта има ли фибри? Лошото е, че все още не се обитава таванския етаж за да преценя дали депрона е лошо решение. Притесненията ми са продиктувани от възможността за смяна на дограма в бъдеще и ефекта, който ще се получи в тази стая. За таванския етаж голяма част от влагата ще излиза през ватата отгоре въпреки наличието на паропреграда.

Кой си ти и какво направи с нашия Прасчо! :lцl: :axe:
prascho - майстор
а 2 см хпс възможно ли е да не го дюбелирам?
ivanovrg - специалист
аз в къщи съм сложил на една тераса(остъклена) 2 см(2х1см) с разминаване на фугите
миналата зима (след смяна на дограмата) имаше толкова много конденз,че течеше по стените
тази зима (след като го налепих) няма и капка

Тема "топлоизолационно решение?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: