Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте господа,моля за мнение и препоръка м/у следните перфоратори:BOSCH GBH3-28 DRE;DeWALT D 25313;Makita HR 2810.
Прикачен файл:
makitaHR2810.jpg
makitaHR2810.jpg (44.97 KиБ) Видяна 5343 пъти

Прикачен файл

bosch.jpg
bosch.jpg (24.64 KиБ) Видяна 5343 пъти

Прикачен файл

DeWALT.jpg
DeWALT.jpg (61.43 KиБ) Видяна 5343 пъти
marian1 - майстор
Личното ми мнение -без бош - избор м/у диволта и мактитата - не съм имал макитата, имам диволта - само че старият му модел - разликата е чертичката на патронника - на новият има цветна ивица :lol: За машината: Много ми е удобна - много мощна ( за нейният клас ) на времето я взех за 480 кинта от вносителя - ходи и се пазари,че сега беше по скъпа - :lol: при работа - предимно съм я ползвал за отвори - почти не къртя с нея - върти си машинката и доста добре се работи и с една ръка с нея.За къртене като закъсаш - си е мощна - отварях 2 розетки в панелки. Сравнявал съм я с Крес-а на един приятел - пълна скръб - прахта отива направо в очите - тук е избегнат този проблем .... 3.2 J ми това е, ако има нещо друго питай - аз не се сещам....
ESPACE - майстор
Точно Боша е твоята машина. Антивибрационна ръкохватка, приличен удар.
splitservice - специалист
ESPACE написа:
Точно Боша е твоята машина. Антивибрационна ръкохватка, приличен удар.
С две ръце за Боша =D>
Днес ходих и ги карах да ми ги пускат,пусках ги и аз,тъй да се каже да ги усетя.(уточнявам,че мнението ми е непрофесионално,на прима виста.)Макитата не я устих едва ли не:-тиха;не усещам вибрации в ръцете си;ергономична.Боша антивибрациона дръжка,ама се тресеше доста в ръцете ми,при това на празен ход(може и това да му е хубавото,че ще удря по-силно?).Dewalt ми се стори по тиха от боша.За вички машини ми направиха отстъпки.
новия12 - специалист
Ето колега и моето мнение. Аз съм за DEWALT . Силата му е по- ефекасна - вибрацията по-малка - звука му е същия като на МАКИТАТА. Сравнявайки тези параметри БОША изостава. Относно сервиза- БОШОВЕ са ми идвали с умаляли ударни механизми. При DEWALT и МАКИТА нещата стоят по-сериозно конструирани...
Ясно е че кой каквото има това ще хвали . Аз споделям мнение и от това кое идва по често за ремонт. Нека да не дразним колегите с БОШ техниката но всички знаят че тя вече е ниско бюджетна...
Надявам се да съм бил полезен...
Smarin - специалист
За да си сигурен на 100 % трябва да ти даде съвет , човек който е ползвал и трите машини и ги е скъсал от работа няколко години . Такива съвети идвали са ми такива строшени пък онези по - малко са си наивни. Никога не подценявайте БОШ - за синия става въпрос ! На празен ход е малко лъжовно да пробваш , антивибрационните дръжки как ще ги усетиш на празен ход , вибрациите са когато къртиш . а на празен ход какво си усетил ритането от удара . От трите перфоратора бих взел най - евтиния , просто и трите ми се струват надеждни , но ти си знаеш знаеш какви са ти нуждите
marian1 - майстор
едва ли ще се намери човек ползвал и 3-те достатъчно дълго за да даде компетентно мнение - това с цената и най-дългата гаранция би наклонило везните .... а при мен лично - боша е на по ниско стъпало - лично мнение - не ангажирам никой с него...Успех - и да пишеш какво си купил ... а, сетих се я виж кое къде е произведено - моя в Германия, виж Макито - ако е Японско - може ли да е радиационно? :lol: божееее .... :?
Kumay - майстор
Напълно съм съгласен с lazo_2, с изключение на цената!
Не знам да има някой във форума, който да е работил много и с трите машини!
Или да има поглед в/у сервиза и на трите марки! Не просто да е "ремонтирал", а да знае на колко продадени, какви и колко ремонти има :?
За това съвета ми е:
1. Преценяваш за работата, за която ти е нужен дали ти трябват екстри!
2. Преценяваш гаранционния срок устройва ли те, включително къде е сервиза, кой ги сервизира и не на последно място какво е времето за самия ремонт/а той ще се наложи, вярвай ми/!
3. Ако прецениш, че за времето на гаранцията няма да си избил няколко пъти цената на машината, информирай се за цените на основните следгаранционни ремонти!
4. След като си минал горните три точки, претегли цената!
5. И на последно място - от форуми се събира информация, но съветите обикновено са много повече от знаещите!!! Затова каквото решиш сам, то ще е правилно!
Успех!
dpp - специалист
Kumay написа:
Напълно съм съгласен с lazo_2, с изключение на цената!
Не знам да има някой във форума, който да е работил много и с трите машини!
Или да има поглед в/у сервиза и на трите марки! Не просто да е "ремонтирал", а да знае на колко продадени, какви и колко ремонти има :?
За това съвета ми е:
1. Преценяваш за работата, за която ти е нужен дали ти трябват екстри!
2. Преценяваш гаранционния срок устройва ли те, включително къде е сервиза, кой ги сервизира и не на последно място какво е времето за самия ремонт/а той ще се наложи, вярвай ми/!
3. Ако прецениш, че за времето на гаранцията няма да си избил няколко пъти цената на машината, информирай се за цените на основните следгаранционни ремонти!
4. След като си минал горните три точки, претегли цената!
5. И на последно място - от форуми се събира информация, но съветите обикновено са много повече от знаещите!!! Затова каквото решиш сам, то ще е правилно!
Успех!
=D>

Последото най ми хареса!!! :!:

Тема "Избор на перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: