Ел. инструментите. Консумативи.
gogo1113 - специалист
Ако се абстрахира човек от рекли и казали остава да сравни данните на машините и да си направи съответните изводи:
1. За Бош-а:
Стабилизирана електроника за работа с различни по твърдост материали.
Фунции: пробиване, ударно пробиване, къртене
Бутон за застопоряване на прекъсвача.
Ляв и десен ход.
Патронник SDS+.
Тегло 3.5 kg.
Препоръчителени SDS+ свредла, Ømm: 8 - 18
Окомплектовка: куфар
Мощност, W: 720
Обороти на празен ход, rpm: 0 - 800
Удари в минута, бр/min: 0 - 4000
Енергия на удара, J: 3.3
Max Ømm - стомана/бетон/дърво: 13/28/30
Гаранция: 3 години
Произход: Германия
2. За Макита-та:
Прецизно центрирано пробиване с помощта на електроника. С предпазен освобождащ се съединител. Стабилизирана електроника за работа с различни по твърдост материали. Подобрен ударен механизъм.
Фунции: пробиване, ударно пробиване и къртене
Бутон за застопоряване на прекъсвача.
Ляв и десен ход.
Тегло 2.3kg.
Препоръчителени SDS+ свредла, Ømm: 4 - 18
Окомплектовка: куфар
Мощност, W: 800
Обороти на празен ход, rpm: 0 - 1100
Удари в минута, бр/min: 0 - 4500
Енергия на удара, J: 2,9
Max Ømm - стомана/бетон/дърво: 13/24/32
Гаранция: 3 години
Произход: Япония
3. За Деуолт-а:
Стандартна екипировка: многопозиционна странична дръжка; ограничител за дълбочината на пробиване; куфар
Входяща мощност: 800 W
Отдавана мощност: 395 W
Скорост на празен ход (об./мин): 0-1550
Удари в минута (мин -1): 0 - 4300
Енергия на удара: 0- 3.4J
Тип патронник: SDS plus
Ø на отвора в бетон (мм): 26
Ø на отвора в дърво (мм): 30
Ø на отвора в стомана (мм): 13
Максимална дълбочина на пробиване (боркорона): 65мм
Размери: 296 х 225 мм
Тегло: 2.95кг.

От дадените показатели е видно, че може би Деуолт-а е с най-добрите показатели. Единственото, което би ми попречило да го избера е изключително лошото сервизно обслужване - на практика няма сервиз в България. Фирмата доставчик е гръцка и дефектиралите машини се изпращат за ремонт в Гърция, което е един голям недостатък. Макита-та е най-лека но с по-ниски показатели от Бош-а. Последният е неправилно да се възприема като нискобюджетна марка, защото има немалко хора, които го ползват професионално и са доволни, като от друга страна откъм сервиз най-вероятно Бош е фаворит измежду трите марки. Все пак изборът си остава твой, според нуждите и личните предпочитания - от гледна точка на показатели - Деуолт, но от гледна точка на прасктичност - може би Бош. Здравината на Макита също е един мит от миналото, просто защото вече всички се стремят да си поевтинят продуктите за сметка на качеството. Не възприемай ничий съвети като изключително "меродавни", просто всеки си казва сопбствените съображения.
Успех в избора! Пиши все пак на какво си се спрял! Ако не е тайна къде успя да постигнеш отстъпки от цените на машините, защото съм привърженик на хубавите инструмени и машини и ме интересува лично?
Kumay - майстор
:lol: :lol: :lol: Пак т.5 - половината данни не са верни... :? :? :?
Гугъл информация...
gogo1113 - специалист
А ти как разбра кои са верните данни? Може би освен производителите има и други източници?
rolls - специалист
gogo1113 написа:
А ти как разбра кои са верните данни? Може би освен производителите има и други източници?
Конкретно за Бош напоследък на колкото места гледам данните навсякъде е различно. Из оня ден се загледах в данните на 2-26 дре дадени от официалния сайт. Преди време пишеше удар 3J, на куфара на моя пише също 3J, представяния в клипове (ю-туб) - 3J, а сега в сайта пише 2,7J. А иди ги разбери. Тоя 3-28 дфр го даваха 3,5J (по спомен).
На мен лично останалите ми машини също са Бош-ове (шлайфове и винтоверти), но вземам да се заглеждам по ДеУолт-ите, които вече не са такава екзотика каквато бяха преди 2-3 години. Това за фирмата-доставчик, че е гръцка и аз така съм чувал от човек в Русе който се занимава с търговия на машини сред които са и ДеУолт. Конкретно за един перфоратор говорихме, мисля че модела беше D25113K и каза, че този за момента най-истински направен от съответните в класа Бош и Макита. Говореше за карантията вътре, не за дизайна.
gogo1113 - специалист
Напълно подкрепям Деуолт, единствен минус е сервиза, а той не е за пренебрегване. Колкото до Бош, наистина има различни данни за различните машини, но би трябвало сайтът на производителя да дава коректна информация, друго е на практика дали данните за отделните машини на коя и да е марка ще се потвърдят по време на работа с тях.
Kumay - майстор
gogo1113 написа:
Приятелю!
Прочетох ги внимателно! Инфото не е от производители, а от онлайн търговци!
Не ме питай как познах...

П.П И в официалните каталози има грешки, не се притеснявай!
Здравейте госпда,големи блгодарности за съветите който давате :supz: .Все още не съм взел нещо така,че темата е актуална, дори ще я разширя!?!За и против перфораторите със сменяем патрон(давам пример с макита прилагам снимка,важи и за другите).
По отношение на отстъпките:Паприкови и един магазиносервиз до пазара(Варна).

Прикачен файл

HR2811FT_2.jpg
HR2811FT_2.jpg (49.73 KиБ) Видяна 4658 пъти
dpp - специалист
Никакъв проблем със перфораторите със сменяем патрон за нормална опашка! Даже е супер. Аз като си взимах Метабото преди 5 години беше единствения вариант! 2-26 Боша нямаха. След 2 години и те пуснаха хиените, Копи/ Пеист дейба.. :-D
..Та за службата тогава взехме Бош 2-26-ца със сменяем патронник. Перфектен е. Обаче захвата ан Метабото е по стабилен! Боша разчита на една съчма, малко по нескопосано ми се струва..Тая Макита изглежда стабилно захвата. Взимай смео- даже за домашно ползване е препоръчително!
rolls - специалист
dpp написа:
Никакъв проблем със перфораторите със сменяем патрон за нормална опашка! Даже е супер. Аз като си взимах Метабото преди 5 години беше единствения вариант! 2-26 Боша нямаха. След 2 години и те пуснаха хиените, Копи/ Пеист дейба.. :-D
..Та за службата тогава взехме Бош 2-26-ца със сменяем патронник. Перфектен е. Обаче захвата ан Метабото е по стабилен! Боша разчита на една съчма, малко по нескопосано ми се струва..Тая Макита изглежда стабилно захвата. Взимай смео- даже за домашно ползване е препоръчително!
Да бе, не било имало Бош 2-26 дфр преди 5 години. Поне от 2004 г. го произвеждат. И погледни захвата пак, защото съм почти сигурен, че е с 3 съчми.
А за мен като цяло идеята за перфоратор със сменяем патронник е малко глупост.
И точно от метабо надали е копи-пейст, 'щото стария е също 2-24 с 2 патронника, и е на повече от 8 години.
http://www.youtube.com/watch?v=lRn4273gEik
Krelion - специалист
Професионално,или в къщи ще работиш с перфоратора? Има значение!

Тема "Избор на перфоратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: