• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Само помисли дали да вземеш 25 или 30кВт горелка, защото тя за разлика от твърдото гориво може да гори 24ч, а пък по-ниската минимална мощност на 25кВт (7,5кВт) дава възможност за повече икономии
joro12 - напреднал
спрял съм се на фероли защото и като цена ме устройва и като й гледах данните може би ще я ползвам на половин мощност тъй като и котела е с по-голяма мощност за това което отоплявам.
Е, ще чакаме отзиви - докато се завъртим и лятото минало :)
filmatoplo - майстор
Да, голямо шоу ще падне :) от рода -10 пъти викам техниците и все гори повече пелети . :wink:
vilhemovivi - специалист
Феролито аз го излъгах а за ератото ако някой е паднал под 2 килограма на час да казва.
filmatoplo - майстор
Спокойно може да свалиш на 2 кила на час пелети , но инсталацията ти трябва да е нискотемпературна примерно водно подово,и изолацията ти да е супер.
joro12 - напреднал
от това, което казвате останах с впечатление че горелката е ''ламя'' ако имате препоръки за други горелки-приемам съвети.
Горелката ще загасне на минутата ако няма консумация на произведената топлина, така че колко кг на час пелети ще изгори зависи от това колко топлина заминава в атмосферата през стени, тавани, дограма и т.н.. Ако ти е лоша изолацията, каквато и горелка да сложиш все толкова ще гори, а ако топлозагубите са ти нула, то всяка горелка ще изгасне. :yawinkle:
joro12 - напреднал
топлозагуби нула мисля че не могат да се получат дори и при най-добрата изолация но предполагам че имаш впредвид че температурата на водата в котела като пада по-бавно горелката ще работи по-рядко
filmatoplo - майстор
Това ти казва Лазар , 2 кила пелети на час са към 8 киловата мощност на час , веднъж да се загрее водата в инсталацията и да се темперира сградата , наистина ще гори малко. :wink:
  • 1
  • 2

Тема "пелетна горелка на котел "De Dietrich"CF126" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: