• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Mega - специалист
Ами ще ти кажа, хубавите и качествени материали струват пари. Времето за работа също е пари. Знанието и добрите инструменти струват пари. Един добър монтаж е минимум три часа. Ако имаш да слагаш 4-5 клими на ден, с най-евтините материали, половината спестени. Ако няма кой да ти вакумира системата, защото ще се забави с 40 минути. Ако няма кой да ти бандажира тръбите пак за по-бързо. Няма да изпадам в подробности, всяко нещо струва пари. Не те навивам. Просто говори с човека може да ти предложи нещо по-добро. Може да си вземеш машината от техното ако искаш пък той да я монтира. Както прецениш, но разлика в монтажите има повярвай ми. Нагледъл съм се на глупости! И най-хубавия климатик може да стане боклук от лош монтаж!

Леле после Велев има да черпи, егати рекламата ;)
ivondera - специалист
Mega написа:
Ами ще ти кажа, хубавите и качествени материали струват пари. Времето за работа също е пари. Знанието и добрите инструменти струват пари. Един добър монтаж е минимум три часа. Ако имаш да слагаш 4-5 клими на ден, с най-евтините материали, половината спестени. Ако няма кой да ти вакумира системата, защото ще се забави с 40 минути. Ако няма кой да ти бандажира тръбите пак за по-бързо. Няма да изпадам в подробности, всяко нещо струва пари. Не те навивам. Просто говори с човека може да ти предложи нещо по-добро. Може да си вземеш машината от техното ако искаш пък той да я монтира. Както прецениш, но разлика в монтажите има повярвай ми. Нагледъл съм се на глупости! И най-хубавия климатик може да стане боклук от лош монтаж!

Леле после Велев има да черпи, егати рекламата ;)
Лелеее страшен си в убеждаването :) започвам да си мисля, че трябва да се обадя на Велев. Сега сериозно. Ако дойдат други монтажници и им кажа да ми вакумират климата няма да го направят това не е ли задължително? Или няма да ми невилират външното и вътрешното тяло нали ще ходя след тях и ще гледам. Ако им кажа да ми бандажират тръбите ще откажат така ли? ДА ще си платя тръбите ако е над 3 метра, но това който и да дойде ще трябва да си платя. Ще си купя ПВЦ тръби или канали и ще си вкарам тръбите да не висят по стената ако има нещо друго ще е го купя, но няма да е 200 лв.
Mega - специалист
Пробвай се ;)

Велев не взима 200 лв. Оставям те, успех.
ivondera - специалист
:) добре просто коментираме не се засягай. Може след това да съжалявам, но не видях нищо конкретно в полза на платения монтаж. 200 лв казах с допълнителните материали. Защото и Велев да дойде човека няма да ми сложи допълнително тръби или канали ей така без пари не работи за този дето духа. Така, че грубо сметнато в пари разликата ще е около 130 - 150 лв. За качеството ако някой ми спомене конкретно това и това ще ти направят едните и това и това няма да ти направят другите го приемам без възражения. Както споменах НЕ разбирам от монтиране на клими за това питам. А до сега не ми каза конкретно с какво точно монтажа на Велев ще е по добър от някой друг. Единствено каза, че няма да съжалявам което не е достатачно.
dundurma - специалист
когато съединяват тръбите,ако не е кадърно=изфирясал фреон=главоболия
при неправилен монтаж=теч на вода от вътрешното тяло=главоболия
самия факт,че не трябвали тампони :axe: :axe: :axe:
пречупване на някоя тръба=на голям кеф..............има много тънкости,които един кадърен техник би приложил,за да изпиташ кефа от една машина.има бандажна лента и БАНДАЖНА ЛЕНТА,добрият майстор не е ПИСЮР и би трябвало да остави стаята в състоянието в което я е намерил. а и най-важното,че МАЙСТОРА,който държи на името си ще се отзове по-бързо и адекватно при повреда,а когато ти прави профилактика няма да ти закачи само манометрите за 40-50лв.,а ще ти вземе повече пари,но ЩЕ ТИ СВАЛИ КЛИМАТИКА ОТ СТЕНАТА,ЩЕ ГО РАЗГЛОБИ И ЩЕ ГО ПОЧИСТИ КАТО ХОРАТА.....................
всичко това ти го пиша само и единствено от опита ми като ПОЛЗВАТЕЛ,а не като МОНТАЖНИК. :supz: :supz: :supz: :supz:
ivondera - специалист
Евала. Ето това е нещо конкретно. Благодаря. На четох се на неща от типа " викни този да не съжаляваш" и други подобни без нищо конкретно.
EDI - майстор
:lol: То израза" викни този да не съжаляваш с другия" е смлян резултат на доста дълго четене и синтез на на оплаквания от монтажи на ТЕХНО-тата в СЕТКОМ, а и на други места :lol: .И аз съм потребител, не се занимавам с климатици, но щом с Велев сте от един град, спокойно можеш да обсъдиш с него, както машина, така и монтаж.
ivondera - специалист
Добре ще говоря с Велев. Тази сутрин четох в Сеткома до 4 сутринта в раздела за Панасоник и се обърках още повече :) вместо обратното. Има доста негативни мнения относно тези клими и сега се разколебах. Основателно ли е или няма място за притеснения. Четох, че до 1500 мога да си взема по добра машина със сходните показатели.
EDI - майстор
То отначало е така, много информация, трудно се смила.Може да се намерят и по-добри до 1500, да речем ТОШИБА, 09 LDC, но без монтажа, 12 LGC /условно/, ШАРП някои модели, машини много и разни видове.Но няма идеална машина, с изключение на някои близки до идеалните, но те са на други цени.За това ти предлагаме да говориш с Велев, поне на място ще се разберете и ще ти даде акъл на живо, ще ти покаже какво може да ти предложи точно за помещението.
ivondera - специалист
Така е прав си, но проблема е, че ги нямам кеш парите за това искам да е от Техномаркет защото съм военен и там имаме изгоден лизинг. А в Техномаркет нямат много от марките. А едва ли велев ще ми даде машина на изплащане при същите условия. Ако го направи ще взема дори два климатика. Сега дори гледам едно FUJITSU ASYA-12LGC за 1199 лв. с безплатен монтаж.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Моля за съвет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: