• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Заповядайте в офиса на фирма КРИССТИЛ на СОЛУН23,срещу военното поделение на ЯЛТА.Ще ви изработим проекта.Или се обадетена 0898318254
Georgi_G - специалист
Аз съм от София. Правил съм по поръчка веднъж детска и веднъж спалня, последно преди 2-3 години, при една русенска фирма с офис в София.
Човекът идваше на място, изслушваше ни, където можеше даваше по-разумни предложения от гледна точка на професионалист и до тук никакви оплаквания. Мисля да ги търся и за кухня.
Фирмата е ЕТ "Нинка". За съжаление не мога да намеря по-подробни координати, но със сигурност цеха е в Русе и от там ми караха и сглобяваха мебелите. Не знам и дали още работят.
coccinella - специалист
Вече имам няколко оферти за моята секция, но у мен възникват два нови въпроса.
1. Относно материала - офертата с чамов материал е на същата цена, като с пдч. Чета по други форуми, че хората не са доволни от чама, защото не бил сух, когато го обработвали и се измятал и разсъхвал. Вашето мнение по въпроса какво е?
2. Вратите на гардероба - тъй като гоня компакност на секцията бях решила първоначално вратите да са плъзгащи. В офиса на една от фирмите видях т.н. "чупещи" врати на гардероб. Според мен си е нещо като хармоника. Изненадах се, че в половината оферти "чупещите" врати са по-скъпи, а в другата половина - плъзгащите.
Според Вас "чупещите" достатъчно надеждни и здрави ли са? Гардеробът е широк 1,20м, разделен на две части по 60 см - едното с лост, другото с полички. Ако вратите ще се плъзгат ще са 2х60см. Ако ще са чупещи - 60см /едната врата/ разделена на 2х30см. Дали първите панти ще могат да носят цялата тежест?
Вашето мнение?
Снимката я смъкнах от някъде, за да се ориентирате за какво иде реч.

Прикачен файл

P3040374.JPG
shadowman - майстор
Цените на чупещите врати и на плъзгащите зависи от производителя щото като всяка една стока има добро и задоволително и зависи фирмите с какво работят. Ся по твоята дилема, дали плъзгаща или чупеща, ако имаш място за чупеща врата ще имаш място и за врата с панти защото са с еднакви размери, ако нямаш място за отваряеми врати решението е плъзгащи врати. От доста време не съм правил чупещи врати, но само за пример мога да дам при плъзгащите врати, турски механизми (MEPA) + кантдръжката и немски механизми (HUWEL) + кантдръжката може да има разлика 100-150 пари като важен е и профила на кантдръжката (щот ги има всякакви).
coccinella - специалист
Дълбочината на гардероба е 60 см, общата ширина 1,20м./2х60см/
Нямам място за отваряеми врати - 60см дълбочината и още 60 см отваряне става 1,20 от стената и е много. Пред гардероба ще има работен стол на бюрото. Освен това ми казаха, че пантите трудно ще издържат толкова широка врата. Аз за това първоначално реших плъзгащи. Чупещите ще бъдат по 30 см напред и е поносимо. Освен това ми харесват повече, а и като отворя двете ще имам едновременно достъп до двете части на гардероба. При плъзгащи врати все ще трябва да ги бутам наляво-надясно и само едната част може да бъде отворена. :?
shadowman - майстор
Четири врати по 300 мм става, но и с обикновени панти да са пак ще стане. Мисля, че вече сте си отговорили на въпроса.
  • 1
  • 2

Тема "Въпроси за мебели?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: