bozko - помощник
Привет на всички!
След двуседмично молене и увещаване на разни майстори, реших сам да си направя конструкция и облеча със гипсокартон вграденото казанче. Може би работата и парите, които ще ми вземат им се струват прекалено малко. :?
Прочетох доста теми и нарисувах следната конструкция. Със синьо съм отбелязал UW профилите, а с червено CW. Правилно ли съм се ориентирал или греша, а може и нещо да съм пропуснал? Имам и още един въпрос за зеления гипсокартон. Достатъчно ли е да се използва само един пласт гипсокартон (помещението ще е баня, не само тоалетна)? Проблема идва от това, че искам картона да се изравни с колоната вдясно. Казанчето е максимално до стената отзад и с един пласт картон се изравнява с колоната, а със два ще стърчи. Благодаря ви предварително!
Прикачен файл:
kazanche1.jpg
Прикачен файл:
kazanche.JPG
Илиян Илиев™ - майстор
Не се занимавай с глупости. Иззидай, измажи и налепи плочки. :wink:

edit: Да не говорим, че тези казанчета се вграждат в стената...
jekasus - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Не се занимавай с глупости. Иззидай, измажи и налепи плочки. :wink:

edit: Да не говорим, че тези казанчета се вграждат в стената...
С какво - с тухли-четворки :lol:
За вграждане в стена - ако стена е панелка ? Да не говорим за 5 см дебела стена.

bozko сложи и профил между краката на структура, два слоя гипскартон, втория просто го продължи по колоната.
И закрепвай картона към структура с самонарезни рапидиИзображение
bozko - помощник
Значи освен за CW-тата да закрепя гипсокартона и към самата структура? Ако продължа втория пласт към колоната, нужно ли е да го закрепям и него по някакъв начин към самата колона?
jekasus - майстор
bozko написа:
Значи освен за CW-тата да закрепя гипсокартона и към самата структура? Ако продължа втория пласт към колоната, нужно ли е да го закрепям и него по някакъв начин към самата колона?
И към структура и и към колоната задължително. В банята хлабави работи нямат място.
marto - специалист
Схемата на конструкцията е малко "рехава", предлагам да хванеш по един профил директно към металната конструкция на казанчето и от трите страни,със самонарезни винтове!!
А обличането 2 пласта зелен картон или най-добре аква-панел :)
bozko - помощник
Най- сърдечно Ви благодаря за съветите!
Направих както ми препоръчахте и смея да твърдя, че се получи добре. :partyman:
Захванах картона и към структурата със самонарезни рапиди, укрепих конструкцията с няколко допълнителни профила и удължих картона към колоната, като я обляках цялата от едната страна за да може да стане равно. Жалко, че апарата не е сега в мен да снимам и да ви покажа, но утре и тази работа ще я направя.
След като проучих въпроса, разбрах, че трябва да запълня фугите с лента и фугопълнител. Днес почти цял Бургас обиколих и не успях да намеря зелен Унифлот, дори син не намерих беше свършил. Какво друго мога да използвам, син може ли и изобщо мога ли да мина и без фугопълнител при положение, че отгоре ще мажа със CERESIT CL51?

Тема "Обличане на казанче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: