• 1
  • 2
Монтаж, топло и звукоизолации.
customer7 - помощник
Здравейте, започвам първия си ремонт, така че мола за толерантност ако задавам глупави въпроси :)
Интересува ме колко става общата дебелина на гипсокартона и лепилото след като се монтира по метода на сухата мазилка. В долната част на стените имам плочки които са издадени на около 2 см. и ако гипсокартона излезе над тях ще стане грозно.
Pooh - майстор
pooh написа:
Зависи колко са криви стените. Провери първо с нивелир къде и колко е най-стърчащата/изпъкналата част на стената и от там напред дърпаш 1,5 см. и получаваш крайната равнина. Само да вметна, ако имаш денивелация над 2-3 см. се лепят ивици от гипсокартон за изравняване, защото лепило по-дебело от 2 см. потъва в последствие, дърпайки и картона със себе си
Теб един отговор ти се струва малко ли?
Вече мисля, че ТИ обясних как става нивелирането ... явно само си спамиш от скука.

П.П. Същият потребител беше задавал същият въпрос в друг форум, от там е и цитата. Сигурно липсата на повече отговори за сравнение го е накарала да го зададе и тук ... :?
valmet - специалист
Колега customer7,колегата Pooh много добре ти е обяснил и насочил.Това,че никой друг не е написал мнение в темата ти не трябва да те притеснява,това означава,че няма какво да се допълни.
Направи това което са те посъветвали и ако има трудности и въпроси,ще помагаме! :wink:
customer7 - помощник
Почти съм залепил картона. Четох тук там че се слагали дюбели за по-сигурно. Какви точно се използват - пирон дюбели за бетон ли или някакви други?
customer7 - помощник
ОК, може ли още едно въпросче -Едно парче 2.5 по 1.2 ми се отлепи от едната страна по дължина, как се процедира в случая - да изрежа отлепеното и да го залепя отново, да го махна цялото, ако може и да го лепя отново, да набия пирон дюбели или да подпъхна лепило (има около 1 см. отвор по цялата дължина през който мога да се опитам да вкарам лепилото)?
customer7 - помощник
Видях я темата, но да лепя с пяна при положение, че вчера съм сложил картона не ми се струва сериозно, ще пробвам да вкарам лепило и да дюбелирам в топките (как звучи само :o ). Обаче колегата горе каза да не дюбелирам?
Тани - модератор
След като още сега са започнали да се отлепят не си направил нещо както трябва! Не си лепил на здрава основа или си работил с прекалено гъст материал.Сваляй разлепеното и лепи наново - този път както трябва!
customer7 - помощник
Мда, грешката ми е комбинация от двете - гъст материал и кофти основа. Явно ще го презалепя. То това всъщност е шестото парче подред и на другите няма разлепено, а на това е само от единия край. Другият ми се струва залепен. По принцип след като веднъж е залепнало има ли шанс да се разлепи след известно време - питам за другите които изглеждат залепнали. И друго какъв грунд да взема - обикновен ли или е специален?
  • 1
  • 2

Тема "Метод на сухата мазилка дебелина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: