• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 28
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gvladkov - специалист
Прикачен файл:
2011-04-26 17.55.11.jpg
gvladkov - специалист
Май ще се ориентирам към Полистирол-бетонни блокчета за преградните стени.Очаквам мнения за плюсове и минуси.Желая да ме посъветвате и за изолирането на терасата от горната снимка(хидроизолация). :?
stenmark - специалист
С тия блокчета се зида много лесно.Добра изолация и т.н. но ти си изчел всички спесификации.Само едно уточнение да знаеш,в тях нищо не държи.Ако на стената ще монтираш нещо по тежко голям зор ще падне.
deo moni - специалист
Такива бетонни блокчета има по пътя за с. Кашин(във вилната зона) на добра цена. Аз си зех от там за оградата големи ама прави и малки преградни по поръчка.
kapanec - специалист
Много добре колега всичко е перфектно само една оборка иска обекта но това не го приемай като критика а като пожелание :)
gvladkov - специалист
stenmark-И мивка ли няма да издържи,за да знам,защото ме вкарваш в размисъл?Ако е така ,то по-добрия вариант не е ли с двоен гипсокартон?

deo moni-Преди Къшин в дясно Антон мисля че се казваше който прави рустика ли?Аз от там съм си взел рустиката за оградата.

kapanec-Тия дни ще я правя но все не остава време.Благодаря за подсещането.
Здравей, gvladkov
Аз също ще строя къща в Плевенско с този вид профили с които си построил твоята къща за което те поздравявам. И искам да споделя моето мнение за профилите и за вътрешните стени. Много хора ме убеждаваха, че с тези термо блокове не било удачно да се строи. Сред хората имаше строители Архитекти и други. Но аз мисля, че тези всичките които са против тази система просто не я познават и за тях е нещо ново и не искат да се учат а искат да си карат само с това което познават и да си боравят само с него. Реално погледнато тухла има едно предимство, че акумулира топлина когато се загрее. Това предимство аз мисля да го използвам за вътрешните стени и да изградя стените от клетъчни тухли с вертикални кухини. Това предимство на тухлата да акумулира при загряване е било необходимо когато хората са си стояли в къщите през зимните месеци и е било необходимо през целия ден да отопляват жилищата си. В днешно време никои не стои само в къщи и не е нужно да се отопляват жилищата през целия ден, а е необходимо бързо и с малко енергия да се стоплят помещенията което при тухлата е невъзможно защото при нея е необходимо първо тя да се загрее и чак тогава ще се почувства топлината в помещението.
gvladkov - специалист
fossy-Ако искаш заповядай на обекта.Архитект ми е Здравко Здравков-Квадра,конструктор ми е Милчо Илиев.И не им е първата къща по този метод.
deo moni - специалист
[quote="gvladkov"]stenmark-И мивка ли няма да издържи,за да знам,защото ме вкарваш в размисъл?Ако е така ,то по-добрия вариант не е ли с двоен гипсокартон?

deo moni-Преди Къшин в дясно Антон мисля че се казваше който прави рустика ли?Аз от там съм си взел рустиката за оградата.

Да същия..... С брадичка работи със сина си, за големи количества може да коментираш да ти направи цена.
gvladkov - специалист
Още утре ще му звънна,Благодаря за инфото deo moni.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 28

Тема "Къща от ICF-нагледно-започна строежа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: