• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 19
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
Lans Link написа:
agj

Не! Нито на прав нито на променлив ток е възможно заваряване без защитен газ! [-X

Само да вметна - няма ПРАВ или КРИВ ток. Той е постоянен или променлив :supz:
Поздрави
Това ли ти е най големия проблем ?
КОЛАТА как да я наричам АВТОМОБИЛ ,ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО или ВОЛСКА КОЛА !!!!!!
В говоримия език има доста такива думи !

Щом толкова държиш на точните наименования може да оспориш и това-> http://danaildr.eu/?p=148
Lans Link - специалист
Ама въобще не ми е проблем,нито се заяждам.Просто споделях мнение.И така като се дразниш само вредиш на себе си - всички болести са на нервна почва.Айде малко по-весело,стига само с рогата напред.
skrijo - специалист
agj написа:
Не! Нито на прав нито на променлив ток е възможно заваряване без защитен газ!
Ако има защитен газ ,става ли с променлив ток .Газа само аргон ли е или има и нещо друго ? Колко струва да се зареди една бутилка (не знам от колко литра са :-D ) ? Мерси много :) .
agj - майстор
skrijo написа:
agj написа:
Не! Нито на прав нито на променлив ток е възможно заваряване без защитен газ!
Ако има защитен газ ,става ли с променлив ток .Газа само аргон ли е или има и нещо друго ? Колко струва да се зареди една бутилка (не знам от колко литра са :-D ) ? Мерси много :) .
Нека първо уточним какво искаш да заваряваш и каква машина имаш или мислиш да купуваш !И тогава да говорим за останалите подробности !
Ето ти и малко обучаващ материал за ВИГ заваряването - http://mladtehnik.com/?p=2900
Kirilpm - специалист
Дайте идея как да направя цял тавански шев, използвам универсални електроди Вежен 2.5 6301 горя ги на 100 ампера,но тръгна ли да правя цял шев или лепне или капе...Получава ми се единствено с къси тиренца едно до друго,църкам,изчуквам шлаката и продължавам...
maxuel82 - специалист
Може ли да ми кажете каква е причината понякога под заварката да ми се подмушва шлака ???
joe007 - специалист
maxuel82 написа:
Може ли да ми кажете каква е причината понякога под заварката да ми се подмушва шлака ???
1-Дълга дъга (разстоянието от електрода до детайла).
2-Слаб ампераж.
3-Неправилен наклон на електрода.
maxuel82 - специалист
joe007 написа:
1-Дълга дъга (разстоянието от електрода до детайла).
2-Слаб ампераж.
3-Неправилен наклон на електрода.
Така - дъгата се стремя да е колкото е възможно по-къса , държа електрода максимално близо до детайла ! Ампеража си го пише на електрожена и е в зависимост от електрода с който зааврявам - за 2.5 мисля че беше 100А а за 3.25 125А ! Електрожена ми е ето такъв :
Прикачен файл:
bdce4158.jpg
bdce4158.jpg (6.92 KиБ) Видяна 5670 пъти
и си работи добре ! Наклона на електрода - най-напред да уточня че не ми се получават заварките когато тртябва за заварявам под ъгъл ( Т ) или детайл с припокриване !При хоризонталните шевове нямам проблем ! Заварявам с електроди "Вежен 6013" ! По принци се старая да държа електрода под ъгъл от45* спрямо двата детайла ! Ама все ми се подмушва шлака или остава незаварено място !!!
velsi - Почетен майстор
Вероятно движиш електрода прекалено бързо. Пробвай да се стремиш да го държиш на едно място. В един момент ще усетиш как стопения материал сам избутва електрода. Така ще усетиш правилната скорост на движение. Освен това можеш да пробваш 125 ампера с електрод ф2,5, ако до сега си заварявал само на 100А. Ще видиш, че има разлика.
joe007 - специалист
maxuel82 написа:
Така - дъгата се стремя да е колкото е възможно по-къса , държа електрода максимално близо до детайла !....

Това максимално близо до детайла трябва да е толкова че да усещаш електрода съвсем леко да опира до детайла.Не да стои на разстояние.
Както и това което е казал "velsi".
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 19

Тема "заваряване?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: