Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
firecock - напреднал
Шпакловка, дето се шкури не е шпакловка, а оня който шкури шпакловка не е майстор! Аз съм от старата школа и при мен шпакловката е стъкло, без никакво шкурене! Ама вече куцо, кьораво и сакато стана майстор и шкурят ли шкурят и вдигат прахоляци... :-D
stiv1961 - майстор
firecock написа:
Шпакловка, дето се шкури не е шпакловка, а оня който шкури шпакловка не е майстор! Аз съм от старата школа и при мен шпакловката е стъкло, без никакво шкурене! Ама вече куцо, кьораво и сакато стана майстор и шкурят ли шкурят и вдигат прахоляци... :-D
Па ти си иди в майсторския форум.Тук е за любители. :-D
firecock - напреднал
Щото пита човека, та затова... :-D
toni_g79 - специалист
Бе незнам ама като гледам болшинството от "старата школа" как работят,като време,като сериозност,редовност."Старата школа"знае как да го направи без да обръща внимание на финните детайли и качеството,не говоря за единиците талантливи баш майстори........
jekasus - майстор
firecock написа:
при мен шпакловката е стъкло, без никакво шкурене!
И като светне Изображение :-D
firecock - напреднал
Да и като светне!!! Правим експеримент - посочваш стена или таван по избор, правя я и след това светиш с квото си пожелаеш, халоген, лазер и т.н. Цената ми е 8.00 лв./кв.м. :wink:
boltik - специалист
Не е важно как си го направил важното е да ти платят накрая. :lol: Аз немога да си обесня,как турците в Германия работят най-грубата работа,а България правят метрото.Тия греманци нищо не разбират от строителство :-D
stiv1961 - майстор
Пак се почна.А,бре хора,човека има зор и пита какво да прави а вие си мерите пи.ките.Ако може някой да му помогне-нека се произнесе.И други се сблъскват с подобни проблеми,тук сме за да си помагаме,а не да се хвалим кой какъв майстор е.Извинявам се ако съм засегнал някой.
firecock - напреднал
Нищо не си мерим... Просто в последните години се налата тази тенденция, да се щкури в/у шпакловката, което е неприемливо и е свързано с прахоляк и т.н. Друг е въпроса, че колкото и съвършена да е гладкоста на шпакловката, слоят боя който се нанася накрая със сигурност е по-релефен от самата повърхност!!! Ако прекарате валяк в/у съвършено гладко стъкло, ще установите че след като изсъхне боята, боядисаната повърхност е по-грапава от повърхноста на небоядисаното стъкло! Това в известна степен обезсмисля постигането на абсолютно съвършенство на гладкокта на стената! Което пък не означава, че тя не трябва да е гладка! Прав е колегата, който поставя условието, да се провери
качеството с лампа! Но съгласете се, че шпакловка с подобно качество няма как да се направи за 2-3 лв./кв.м., както предлагат мн. "майстори" - именно от тези дето щкурят... :wink:
Тани - модератор
firecock с какъв материал шпакловаш , за да постигнеш такава гладка повърхност? Единствената алтернатива на шкуренето , за която се сещам е цикленето!

Тема "шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: