Здравейте на всички. От доста време чета форума, ама днес за пръв път ще питам. А, да не забравя- първо искам да благодаря на velsi, за това че преди няколко години ми ми даваше напътствия как аджеба да си направя сам гипсокартона в къщи. Респект 
Сега на въпроса. Изгоря ми релето за зареждане на мотора. И понеже не ми се даваха едни пари и си казах, що пък да не мога да го направя след като има схема

Нищо че не разбирам много-много от електроника. В края на краищата това са само 6-7 елемента.Освен това на страничката http://moto-electro.ru/forum/index.php?showtopic=10 си е обяснено като за за хора дето даже повърхностни познания да имат пак биха могли да се справят-т.е. като за мене. Та направих си схемата. Ценерите <2х6,8V> държат 13,6V <Минималноtо напрежение е 13,5 на 5000 min-1 - на косъм, косъм и малко съм от границата
> . Само дето в Хасково не можах да намеря никъде 3-фазен изправител и си го направих от 2 монофазни като на 2-рия му използвах само едното рамо. Днеска ще я монтирам и ще видим какво съм сътворил. Обаче... дали е възможно вместо изправителя да се използват отделни диода. Ще ми се някак си да е по-малък регулатора <макар и само по-височина, за сметка на 6 допълнителни елемента и спойки и всички останали последствия> По каталог мощността на генератора е ~350W. 350/12= 29,17 Ампера. Да кажем 30. Изправителите ми в момента са 50А <прекалил съм малко- както и да е>... Иска ми се вместо 1 или 2 <както е в случая> изправителя да сложа диоди за да е по-малка височината на схемата, освен това по-лесно ще се монтира на платка. Сега е малко летящ монтаж изолиран от околната среда силикон. Към радиатора, разбира се симисторите и 2-та греца са закрепени с болтове и достатъчно контактна паста.
И сега- 36А <примерно и за по-лесни сметки> е силата на тока който може да протече без проблеми в греца, нали? Значи ли това че мога да сложа 6 диода по 6 ампера и да си свиркам или ще трябва да търся 6 диода по 36 ампера, което може би ще направи смяната безсмислена?
Благодаря предварително

Сега на въпроса. Изгоря ми релето за зареждане на мотора. И понеже не ми се даваха едни пари и си казах, що пък да не мога да го направя след като има схема

Нищо че не разбирам много-много от електроника. В края на краищата това са само 6-7 елемента.Освен това на страничката http://moto-electro.ru/forum/index.php?showtopic=10 си е обяснено като за за хора дето даже повърхностни познания да имат пак биха могли да се справят-т.е. като за мене. Та направих си схемата. Ценерите <2х6,8V> държат 13,6V <Минималноtо напрежение е 13,5 на 5000 min-1 - на косъм, косъм и малко съм от границата

И сега- 36А <примерно и за по-лесни сметки> е силата на тока който може да протече без проблеми в греца, нали? Значи ли това че мога да сложа 6 диода по 6 ампера и да си свиркам или ще трябва да търся 6 диода по 36 ампера, което може би ще направи смяната безсмислена?
Благодаря предварително