• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
cakev79 - специалист
Имам проблем със посочената техника.Става въпрос за 3в1.Два пъти съм му зареждал главите.След първата зарядка,намерих една програма за ресет на главите го излъгах да печата,но само черната глава.Сега след зарядката се пробвам със същата програма да ресетна главите,но ми дава грешка 16 и не желае да печата.Заместители на оригиналните не намерих.Та въпроса ми е дали някои може да ми помогне с тази 16 грешка.Ако не ми се иска да ползвам поне скенера,но да го отделя от общата кутия,че да заема по малко място,а за принтер ще търся нов.
kiss9402 - специалист
Колега имам Canon mp210 сащия боклук. Решението хвърляш го и отиваш да си купиш лазарен. Ако искаш да е 3 в 1 даваш около 250 левчета и се сдобиваш с машинка един път.
Препоръчвам ти Brother или Xerox - евтини консумативи :)

Поздрави !
cakev79 - специалист
Ти какво ползваш сега.Дай модели от тези марки и ако можеш директно с цената на консумативите.
kiss9402 - специалист
Ами Brother DCP-7030 ot Stemo в Благоевград но има и в София. Цената е 260лв Но варира. Много съм доволен супер машинка. Може да работи и с голяма и с малка тонер касета т.е. 1500 копия и 2500 копия. Фабричната с която го купуваш е 1500 Но ти давам гаранция че ще забравиш кога си ги купил. Ще останеш много доволен. Едно пълнене на тонера е 30-40лв зависи каде отидеш.

Поздрави !
cakev79 - специалист
Последно питане за сега.Иска ми се да е нещо по компактно,на по малките модели обслужването как е.Ще го ползвам за домашни нужди.
Делян - специалист
Аз съм с ето това чудо.
Имам го от 4-5г. Старичък модел, но работи безотказно при душманска експлоатация ежедневно. За всички тези години не съм имал проблеми и затова не съм се интересувал от новите модели, не знам и дали този все още се предлага. Цената на новата цветна глава е около 70лв голямата, а на черната - около 40 лв. Но пълненето с мастило в домашна обстановка е повече от лесно и не изисква нищо особено. Не се нуждае от ресетване и т.н. Обикновено на 4-5 зареждания се налага да се купи нова глава, защото на старата дюзите вече отказват.
MamaMy - майстор
Като гледам какви съвети се дават тук и ми идва да си разбия главата в стената. Я като ги хвалите тия Брадъри, че са им евтини касетите, проверете каква е разликата с другите марки! При другите барабана е в касетата с тонера, а при Брадъра е една касета за тонера + отделна само за барабана и струва ... :shock: .
Цената на зареждане е също много относително нещо. Като видиш разликата в напечатаното от един или друг принтер и вече разбираш защо има Мерцедес и всички останали...
За бройките копия също не искам да говоря. Всеки си ги брои както му изнася на него. Едно време за стандарт се приемаше стандартна машинописна страница или 7,5 % покритие в цвят. Сега май и при 5 % не покриват даденото от производителя.
При по-старите модели едно зареждане за 3000 страници е с тонер 150 гр. Сега се пробват да ме убедят, че тези страници ги постигат със 90 гр.
Тук не става въпрос за икономичност. Това е като в задачата кое е по-тежко 1кг памук или 1 кг желязо. Съвременния потребител кълве като шаран на бастун. Да не говорим, че за цената на 3 в 1 може да се вземе 3 х 1 и като се скапе едното другите две да си работят самостоятелно. Отделно, че системата подлежи на ъпгрейд. Винаги може да се подмени с по-добро само едно от трите.
Един скенер е почти вечно устройство. Досега съм отписал няколко просто поради старост и липса на интерфейс в новите компютри.
Факсове вече никой не ползва при наличие на интернет и мейл. Ако пък толкова държите на тях, един факс-модем е сигурно под 20 лв. и то с възможност за дигитален телефонен секретар.
И накрая принтера е устройство което може да бъде всякакво. Тук вариантите са безкрайно много и зависят от конкретните нужди. Да не говорим, че в много случаи е по-изгодно да си сканирате каквото ви трябва, на флашка и в най-близкия офис за такива услуги да си го принтнете за 1/3 от цената на която ще ви излезе на домашен принтер.

ПП за Факс-модема не познах. Такъв дори за лаптоп е 10 лв :roll:
Последна промяна от MamaMy на нед май 01, 2011 12:47 am, променено общо 1 път.
svetliopi44 - Чирак...
MamaMy
:prayer:
Имам един въпрос... съществува ли програма като виртуален принтер ,която да ми отпечата файл от програма като jpeg
Идеята ми е че нямам читав принтер ,а и не ми трябва.
Чат пат правя нещо за отпечатване и го свалям на флашка...

самата програма когато направи трансер като jpeg ,нещата не са добри ,иска чрез нея да си я отпечата и понеже има доста настройки на самия печат ми писна да си влача лаптопа заради програмата... :?:
MamaMy - майстор
Не те ли устройва .pdf ?
Има страшно прости и лесни.
svetliopi44 - Чирак...
Ами да е възможно да ми я отпечатат в почти всяка книжарница или копи център.
Аз нямам претенции.
прохождам в направи си сам платка в домашни условия и принтирам ... после гладя с ютия и после киселина ... ма разултатите за сега не ме задоволяват та все ми трябват нови копия .. също експериментирам и с вида на хартията за това ми е по-изгодно да принтвам навън ...
  • 1
  • 2

Тема "Canon MP160" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: