• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

Илиян Илиев™ - майстор
За съжаление дебика фриго дирекшън го нямаше вече с моя размер та взех евтини и неизвестни. Не са лоши, но дебиката са си по-напред върху заснежено и кишаво. Тези поне на мокро са по-добре от дебиката.
ieiei - специалист
Дебица и гуми [-X .От нискобюджетните става само Клебер.
http://www.peter.and.bilyana.net/index. ... ored-adac/
stiv1961 - майстор
И на кое място видя Debica в тези класации?А ако не знаеш марката е собственост на фирмата goodyear.
ieiei - специалист
stiv1961 написа:
И на кое място видя Debica в тези класации?А ако не знаеш марката е собственост на фирмата goodyear.
Не я видях ..(и там е проблема).,но преди 2г си купих(фриго2) и оцених качествата им.След тях карах с Клебер
(в диана бяха на по ниска цена от дебицата) и мога да кажа ,че са в пъти по-добри.
А тази зима си взех истински и честно казано ми обърнаха представата за заснежен и заледен път.
Това всичко на една кола без промяна на окачването. :drinkers:
stiv1961 - майстор
Всеки има право на мнение,аз карам ,,навигатор" и пак такива ще си взема.За ,,фриго"нямам впечатления,а на другата ми кола ,,клебер"-а се стопи на 30000.
ieiei - специалист
Всеки има право на мнение,аз карам ,,навигатор"
карам четвърта година с такива гуми/Дебица навигатор/-около 60000 км
Напълно си прав,въпрос на личен избор е да караш (4г.60000км)зимата с такива гуми :?
Лошото е ,че не си сам на пътя.
8180 - майстор
ieiei написа:
Лошото е ,че не си сам на пътя.
Още по-лошо е да сложиш гумите от най-добрия клип, АВС и всички подобни и да си мислиш, че си сам на пътя.
За мен най-сигурното е да знаеш каква кола и с какви гуми караш и съобразяваш какви ще "срещнеш в завоя и ще спират зад теб".
Намирам дори за опасни възможността и желанието да спираш най-добре от всички.
Особено в БГ първото подхранва вреден манталитет, което никоя техника и закон не може да поправи.
Оползотворяването на "върховите възможности" предполага ВСИЧКИ други да се съобразяват с това и с теб - мила родна картинка.
Другото го пише в ЗДП.
stiv1961 - майстор
Шофьор съм от 31 години и до сега/дай Боже и занапред/не съм имал проблеми заради износени или неподходящи гуми.На времето Лада-та съм я карал и с ,,Вида",и с ,,Вида-спорт",и с ,,Michelin"-ки,а оригиналните си бяха руски.Просто всеки трябва да се съобразява с колата,която кара,в смисъл какви са и възможностите.С моята съм минал за четири години 60000 км,но не се хваля,че със служебната пък и с камиона съм минавал 50000 за година.Така,че всеки си шета на акъла.Има закони,които трябва да се спазват а там не ме задължават зимата да карам със зимни,а лятото с летни гуми.Ще карам с каквито си искам :-D :supz: :partyman:
ieiei - специалист
Точно за манталитета... да се кара с гуми Nта употреба и докато личи шарката,зимата с летни
гуми ,да се минава ГТП с рушвет.Някои хора не разбират,че по този начин не "цакат" системата.
Gladiator_BG - специалист
чисто ново пирели - 80лв / унироял - 130лв / мишелин - 110лв / клебер - 90лв / континентал - 100лв
това са цените за 13" гуми ...
втора рака коя да е от тея марки ги намирам за 30-35лв ... и то става дума за 2-3 годишна гума с поне 6мм грайфер ...
на мен ми се струва че "прецакания" съм аз ако си строша парите за НОВИ гуми ...
а за марки като корморан ... барум ... тайгър ... въобще няма нужда да се коментират ... с тея "шмиргели" се чувствам много по застрашен и от трета ръка гуми ...
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: